Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 23. 13:23, hétfő | Helyi
Forrás: Arrabonamédia

SEO hibák – mire érdemes odafigyelni

SEO hibák – mire érdemes odafigyelni

A SEO (search engine optimization) a digitális marketing elterjedésével a pálya szélére került.

Ahelyett, hogy kulcsszavakra, linkekre, címkékre, azaz technikai tényezőkre pazarolnánk az időt, van lehetőségünk fizetett hirdetések, tartalom és közösségi média alkalmazására is fókuszálni.

A SEO egyre fontosabb szerepet játszik az oldal összesített teljesítményében, annak ellenére, hogy erre kevesebb figyelmet fordítanak. Oldalunkat egy következő szintre emelhetjük az on-site, off-site optimalizálás segítségével (növelhetjük a helyezést, nagyobb forgalmat érhetünk el, a konverziós arányt támogathatjuk). A SEO-t viszont egyszerűbb elméletben jól végezni, mint a gyakorlatban. A Google egyre jobban fejlődik, és több algoritmus frissítést bocsát ki. Nehéz egyszerre optimalizálni az oldalt a frissítéseknek megfelelően és egyúttal a csúcson megmaradni.

A SEO szakértők az elkövetkező változásokra és frissítésekre igyekeznek felkészülni. A valódi probléma azonban, hogy lemaradnak az újdonságokról, miközben attól félnek, hogy alapvető hibákat követnek el. A .htaccess-ről bizonyára hallott már az, aki SEO-ból él, egy olyan konfigurációs fájl, amelyet egyedi irányelvek tárolására használnak. Blokkolják, vagy hozzáférést biztosítanak a webhely dokumentum könyvtáraihoz. Fontos, hogy a .htaccess fájl használatát ismerjük, hiszen segítségével tisztább URL-eket lehet generálni, egy kidolgozottabb sitemap-et lehet készíteni, javítani lehet a cachelés-en, hogy a betöltési időt csökkentsük. A .htaccess a webhely indexelési folyamatának csiszolásához szükséges eszköz, egy ideiglenes esetben a magasabb SERP helyezés elérésére. Ahhoz, hogy egy .htaccess fájt be tudjunk állítani a megfelelő módon, igazi profiknak kell lenni, hiszen akár egyetlen hiba is elég ahhoz, hogy beláthatatlan következményekkel szembesüljünk.

A WordPress, Joomla, Drupal – azaz a CMS platformok – az optimalizálási erőfeszítéseket veszélyeztetik. Olyan beépített funkciókkal rendelkeznek ezek az eszközök, amelyekkel be lehet állítani, hogy ne nézze át a weboldalt. A legrosszabb SEO hibák közé tartozik, ha nyitva hagyjuk a robots.txt fájlt, hiszen ez súlyos titoktartási problémákhoz vezethet, akár az egész oldalt elveszíthetjük az adatok megsértésével. Amennyiben kezdők vagyunk, fordítsunk elég időt a robots.txt fájl felállítására és kezelésére.

Címkék: seo, webdesign

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.