Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Augusztus 11. 18:28, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeresen vizsgáztak a kurdi önkéntes tűzoltók az újraminősítő gyakorlatukon

Sikeresen vizsgáztak a kurdi önkéntes tűzoltók az újraminősítő gyakorlatukon

Továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működhetnek tovább a kurdiak önkéntesei, az augusztus nyolcadikán, délelőtt kilenc órakor kezdődő sikeres gyakorlatukat követően.

A gyakorlat alkalmával a tűzoltó egyesület szakmai felkészültségét, a beavatkozást irányító személy tűzoltás vezetési feladatok ellátására vonatkozó alkalmasságát, továbbá az eszközök, felszerelések bevethetőségét és azok szakszerű használatát vizsgálták.

A feltételezés szerint a Kurdi Napsugár Óvoda konyha helyiségében, a tűzhelyen felejtett forró olaj ráfröccsent és meggyújtotta a környezetében található éghető anyagokat. A lángok gyorsan átterjedtek a szomszédos csoportszoba helyiségébe, amely füsttel telítődött. A szobában rekedt egy sérült, mozgásra képtelen személy. A keletkezett füst és lángok az ingatlan többi helyiségét is fenyegették. A beavatkozást tovább bonyolította, hogy az oltási munkálatok alkalmával a kazánház pincéjében felgyülemlett oltóvíz az épület állagát veszélyeztette. Mindezek mellett az intézmény udvarán egy megdőlt, kiszáradt fa jelentett kockázatot az ott tartózkodó gyerekek és dolgozók testi épségére.

A kiérkező kurdi önkéntesek a felderítést követően, három vízsugár megszerelésével körülhatárolták a tűzzel érintett területet. Az közművek elzárása után, teljes légzésvédelmi felszerelésben behatoltak az ingatlan füsttel telt helyiségeibe, ahol vízsugárral biztosítva azonnal megkezdték a sérült személy mentését. A kommunikáció a beavatkozás kezdetétől az állomáshelyre történő bevonulásig egyértelműen zajlott a beavatkozó egységek között. Az összetett beavatkozás műszaki mentésében részt vevő állomány a pincében összegyülemlett oltóvíz kiszivattyúzása mellett a veszélyes fa eltávolításáról sem feledkezett meg.

A gyakorlatot az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka: Dávid Sándor tű. alezredes mellett dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Bán Attila tű. ezredes tűzoltósági főfelügyelő kísérték figyelemmel. A főfelügyelő úr értékelése után az igazgatóhelyettes úr megfelelőnek minősítette a kurdiak összehangolt gyakorlatát. Az ismétlődő, sikeres minősítő gyakorlat után Kurd lakosai továbbra is nyugodtan hajthatják álomra a fejüket. Gratulálunk az önkénteseknek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.