Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 22. 08:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Siófok és Pécs között lehet majd tekerni a tervek szerint

Siófok és Pécs között lehet majd tekerni a tervek szerint

A tervek szerint még az idén elkészül a Siófok és Pécs közötti kerékpárút tervezése, a kivitelezés pedig várhatóan jövőre kezdődik el.

Ez annak köszönhető, hogy a kormány tavaly nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a beruházást és arról is döntött, hogy arra 6,9 milliárd forint állami forrást biztosít. A Balaton déli „fővárosától” már korábban elkészült - a Sió-csatorna mentén - a Szabadhídvégig tartó 12 kilométeres szakasz. Annak folytatásaként valósulhat meg a Tamásin áthaladó és Dombóvárig tartó rész. Az említett két utóbbi település önkormányzatai egymással összefogva az IZRA Bt-vel dolgoztatták ki az újonnan megépítendő 69 kilométer hosszú kerékpárút turisztikai megvalósíthatósági tanulmányát. Az feltárja azt, hogy milyen közvetlen és közvetett előnyöket rejt a két szomszédos térség számára a meglévő, valamint a tervezett idegenforgalmi attrakciók kerékpáros útvonallal történő összekapcsolása.
A „magyar tenger” körüli, sokak által kedvelt és használt balatoni bringakörhöz csatlakozik majd a Siófok és Pécs közötti, összesen 136 kilométeres bicikliút. Annak egy része a Lepsényt Dombóvárral összekötő, ám több évtizeddel ezelőtt forgalmon kívülre helyezett vasútvonal töltésén kerül kialakításra. Ez jelentősen - mintegy 20-30%-kal - olcsóbbá teszi az említett szakasz megépítését.
- Képviselő-testületünk már régóta szorgalmazza azt, hogy a Balatonról kerékpárral biztonságos körülmények között lehessen eljutni Tamásin és városunkon keresztül Pécsig, illetve az ellenkező irányba - emelte ki Tigelmann Péter, Dombóvár gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. - Nekünk fontos az, hogy a településünkre érkező és a Gunarason üdülő turisták kiegészítő programként kerékpárral is el tudjanak jutni Tamásiig és kipróbálják az ottani termálfürdőt, vagy meglátogassák a Gyulaj Zrt. vadasparkját. Természetesen Tamásiból is várjuk a biciklis vendégeket, akik a sok látnivalóval szolgáló városunkkal és a gyógyfürdőnkkel ismerkedhetnek meg.
A Siófok és Pécs közötti 136 kilométeres táv 2-3 napos bringatúrára is alkalmas, valószínűleg kedvelt lesz a gyermekes családok körében. A távlati elképzelésekben az is szerepel, hogy a baranyai megyeszékhelyet összekötik a horvátországi Eszékkel, majd azt Zágrábbal, onnan pedig az Adriai-tengerig lehet majd eltekerni.

Címkék: kerékpárút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.