Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 18. 15:31, csütörtök | PR

Soha ne becsüljük alá gyermekeink képességeit!

Soha ne becsüljük alá gyermekeink képességeit!

Azt gondolhatnánk, hogy 2 vagy 3 nyelv elsajátítása egyszerre nehéz feladat a gyerekeknek, de a megfelelő módszerrel oktatva ez gyerekjáték!

A több mint negyed évszázada sikerrel alkalmazott Helen Doron módszerrel a világ 30 országában, 1 milliónál is több kisdiák tanult már angolul. Helen Doron, brit nyelvész és pedagógus mindig hitt a gyerekek képességeiben. Módszerében a pozitív megerősítés ötvöződik az angol nyelvi rendszer valódi kiépítésével. Mára már közel 10 000 diák tanul a módszerrel Magyarországon, és az első kisdiákok már hazánkban is sikeres nyelvvizsgát tettek.
A legtöbb egy nyelvvel nevelkedett felnőtt azonban messze alábecsüli a gyerekek nyelv-elsajátítási képességét. Az igazság az, hogy a világ 75%-a gond nélkül többnyelvű; azaz az egynyelvű országok vannak kisebbségben!
A történet 1985-ben egy zeneszobából indult, s mára a világ legnagyobb gyermekangol nyelviskola franchise hálózatává nőtte ki magát a Helen Doron Early English franchise. Helen Doron, nyelvész, leánya hegedűórája közben kezdett el azon gondolkodni, hogyan használhatná ki jobban azt a természetes tanulási készséget, amely minden gyermeknél 6-8 éves koráig megvan. A zenetanulásban akkor már ismert úgy nevezett Suzuki módszert vette alapul. Dr. Suzuki, hegedűtanár először megmutatta a gyermekeknek, hogyan kell egy-egy dallamot eljátszani. Néhány alkalom után a gyerekek képesek voltak eljátszani a tanult dallamot anélkül, hogy tudtak volna kottát olvasni!
Helen Doron brit nyelvész Dr. Suzuki-hoz hasonlóan mélyen hitt a gyerekek képességeiben, és természetes tanulási folyamatukra építette fel saját angol nyelvtanítási módszerét. A Helen Doron angol kulcsa az anyanyelvihez hasonló nyelvtudás: úgy tanulni angolul, mintha az anyanyelvünket sajátítanánk el: hallás után, játék közben, szódolgozat és számonkérés nélkül. A saját zenei anyaggal és saját Helen Doron tanárképzéssel rendelkező módszer olyan sikeres lett, annyi diákot vonzott, hogy 1997-ben más országokban is hódítani kezdett a Helen Doron Early English. Magyarországon 2002 óta működik közel 150 nyelviskola helyszínt tömörítő országos nyelviskola hálózatként.
A Helen Doron tanárok magas szintű angoltudásának, lelkesedésének és a gyermekek képességeibe vetett mély hitének köszönhetően a gyermekek jókedvűen, nagy önbizalommal használják az angol nyelvet, örömnek és nem kényszernek érzik a nyelvtanulást. S hogy az angolozás soha ne legyen unalmas, Helen Doron minden évben újabb és újabb tananyagokat dolgoz ki a gyerekek nagy örömére.
2014-ben a legújabb „Jump with Joey” — 6-9 éves korú gyerekek számára készült angol tanfolyam indul útjára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat