Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 06. 11:18, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvári tankerület, Fotó: Facebook: „Legyen más a szenvedélyed” Támop-5.

Sportág- és szenvedélyválasztás

Sportág- és szenvedélyválasztás

Alig két héten belül két nagyszabású rendezvény lebonyolításában működött közre nevelési-oktatási intézményeivel együttműködve a dombóvári tankerület.

Az első az I. Dombóvári Sportágválasztó 2014. szeptember 19-én pénteken, a második 2014. október 2-án a „Legyen más a szenvedélyed!” országos drogellenes kampány dombóvári roadshow-ja volt.

A Sportágválasztó Napon a Dombóvári Utánpótlás és Amatőr Sportért Szövetség a kb. 30 sportág helyi képviselőit a sakktól a dzsúdón át az aerobickig vonultatta föl a Dombóvári Mű-velődési Ház környékén, de jelen volt a helyi rendőrkapitányság is egy „ittasvezetői” szemü-veggel teljesítendő akadálypályával. Nagy tanulság volt számomra a gyerekek minden külső körülményt kizáró élményszerzése – legyen az csípődobás a tatamin, legyen az floorball, le-gyen az pónilovaglás, legyen az íjászat, és így tovább. A legnagyobb élmény a reggel kilenc-től este hatig folyamatos több száz gyerek jelenléte – a közterület foglalás gyerekenként kb. 200 Ft lett volna. A sportágválasztó nem múlt eredménytelenül: több tucat új sportolója
lett a felvonult sportágaknak. Külön köszönet illeti a kisebb támogatókon kívül a három fő szponzort: a Dombo Coop Zrt-t, a Dombóvári Művelődési Ház NKht-t, az OTP Nyrt. dombóvári fiókját, és elsősorban az „ötletgazda” fenti sportszövetséget (Néhány kép látható a www.dombovar.hu Hírcentrum linkjén.)!

A „Legyen más a szenvedélyed!” országos drogellenes roadshow 2014. október 2-i rendez-vényéül a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Hunyadi tér 23. alatti székhelyintézményének aulája szolgált, külön köszönet illeti a pedagógusok „ingerérzékeny” közreműködését: hol alsó-, hol felső tagozatos gyerekekkel telt meg a nézőtér. A „ki tuggya, milyen kisegyházak propagandája”-ként jellemzett műsor államilag kiemelt támogatású pro-jekt rendezvényeként érkezett Dombóvárra. A tankerület és az iskola szervezésében kb. két órás, NEM a drogról szóló programot biztosítottunk a jelenlévő dombóvári általános és kö-zépiskolás diákoknak, akik közel háromszázan láthatták-hallhatták a MÁS szenvedélyt: az ütős és hangszeres zenét, a BMX-kerékpár és a kötélugrás akrobatikáját, a 10 perces verseny-táncot és persze a Sztereo 2.0 képviselte rappet, majd a Kosársuli kisiskolásainak bemutatóját, aztán a „nagy” kosarasok (Szőke Balázs) részvételével zajló tornatermi kosaras szabadjátékot (Várkonyi Attila csont nélkül dobott), végül a Dombó-Dog Kutyacentrum engedelmességi és őrző-védő bemutatóját – mindennek műsorvezetőjeként D.J Dominic-ot, azaz Várkonyi Attilát az ő debreceni emlékeivel együtt…

A mai napon kezdődik a 23. Újdombóvári Őszi Fesztivál a Dombóvári József Attila Általános Iskolában. A 181 tanítási napból így telt el 20 nap tanítási és „egyéb” napként.

Dombóvár, 2014. október 3.
Kaszás Zoltán
tankerületi igazgató

Címkék: iskola, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.