Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Február 03. 10:21, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Sportosztály indulhat a tervek szerint szeptemberben

Sportosztály indulhat a tervek szerint szeptemberben

A Dombóvári Focisuli Egyesülettel és a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma közreműködésével 2021/2022-es tanévben új sportosztály indulhat Dombóváron.

A képzés részleteiről Pintér Szilárd polgármester, Dömötör Csaba kancellár, Bükösdi Olga, a HEMI intézményvezetője, Kerényi Zsolt alpolgármester, Mészáros Ferenc válogatott labdarúgó, motivációs tréner, Ács Dezső, a HEMI létesítményvezetője, a program szakmai felelőse és Tárnok Zoltán, a Dombóvári Focisuli elnöke január elején tárgyaltak.

A két korosztályt összefogó első osztály diákjai számára egy olyan csomagot állítottak össze, amely a technikai, mentális és szakmai feltételek mellett a fiatalok számára is motiváló lehet. (Ösztöndíj, biztos piacképes szakma, bejáráshoz autóbusz biztosítása, külföldi tornák stb.) Ezzel a komplex lehetőséggel magasabb szintre szeretnék emelni a dombóvári futball utánpótlás képzését és a diákok egy jó szakma vagy érettségi megszerzése után tudnák folytatni pályafutásukat. Az együttműködés az iskola és az egyesület számára is előrelépést jelent, mindkét fél kiemelkedő eredményekben bízik a sport és az oktatás területén egyaránt.

A sportosztály megálmodóinak legfontosabb célja, hogy az egész napos ellátással, egyedi tanrenddel, mentális támogatással és magas színvonalú szakképzéssel a diákok számára stabil hátteret és megfelelő fejlődést biztosítsanak. Ennek együttes eredményeképpen a tanulók használható tudást szerezhetnek a sport és a szakma területén, mellyel kilépve a nagybetűs életbe megállják helyüket és boldogulnak.

Pintér Szilárd a város vezetőjeként, a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás elnökeként kiemelten támogatja azokat a törekvéseket, amelyek az egészséges életmódra nevelésre és a sport szeretetére irányulnak, mindemellett komplex módon segítik elő a város és a dombóvári járás fejlődését. Bízik abban, hogy az itt felnőtté váló sportolók nagyrészt a helyi futball csapatot fogják erősíteni, a dombóvári székhelyű vállalkozásoknál helyezkednek majd el és Dombóváron alapítanak családot a jövőben. Nem utolsó sorban támogatni fogják azokat a futballistákat karrierjük építése szempontjából, akik tehetségükkel és szorgalmukkal emelkednek ki az évfolyamból.

A sportosztályba nemcsak Dombóvárról, hanem a járás vala­mennyi településéről is várják a futballkedvelő fiatalok jelentkezését, a toborzás már elkezdődött. A környező települések iskoláiban már tájékoztatták a diákokat, melyben jelentős szerepet vállalt Mészáros Ferenc és Ács Dezső. Remélik, hogy eljut minden érintetthez a lehetőség és élnek is vele a futballt kedvelő nyolcadikos diákok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!