Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Március 14. 08:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szemétszedési akciót szerveztek a Konda-patak mentén

Szemétszedési akciót szerveztek a Konda-patak mentén

Március 9-én a DÖPTE-bázisnál gyülekeztek azok a helybeli hobbifutók, akik ki akarták venni a részüket abból a szemétszedési akcióból, melynek célja a Konda-patak mentének a megtisztítása volt.

Mintegy tucatnyian vágtak neki a városközpont és az újdombóvári rész közötti terület lomtalanításának. Annyi szemét volt a település „zöld tüdejének” számító völgyben, hogy kocogni ugyan nem tudtak a résztvevők, de hajolgatni annál többet. A Shell üzemanyagkútig tartó mintegy 1,5 kilométeres szakaszon annyi volt az eldobott és odavitt - azaz nem legálisan lerakott - hulladék, hogy az önkéntes szemétszedők zsákjai gyorsan teltek. Rengeteg üveg, műanyag- és fémpalack, sőt kabát, zokni, cipő, tornazsák, talpbetét, pulóver, autógumi, fakanál, ételtartó doboz is hevert szanaszét a bokrok és a fák alatt a gazban, valamint a patakparton.

A gyerekekből, fiatalokból és felnőttekből álló sportolói csoport tagjai elhatározták, hogy akciójukat havonta meg fogják ismételni. A jövőbeni „ploggingolásokra” várják mindazokat a városlakókat, akik tenni akarnak környezetük tisztaságának és rendjének megóvása érdekében. A Futóegerek azt szeretnék elérni, hogy a hobbijuknak számító rendszeres testmozgást szép helyeken végezhessék lakóhelyük különböző részein.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 08:29, péntek | Helyi

Belvárosisok a Medve Szabadtéri Matekversenyen

Ebben az évben 20. alkalommal rendezték meg a Medve Szabadtéri Matekversenyt, negyedszer a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

2019. Május 23. 14:34, csütörtök | Helyi

Virágládák és paprikapalánták ajándékba

Dombóvár németországi testvérvárosába utazott május 17-én az az önkormányzati delegáció, melynek Szabó Loránd polgármester, Berta János képviselő és dr. Szabó Péter jegyző volt a tagja.

2019. Május 23. 09:03, csütörtök | Helyi

Ajándékokkal tért haza a fővárosból a dombóvári csapat

Az Országos Rendőr-főkapitányság idén is meghirdette a „Házhoz megyünk” elnevezésű országos vagyonvédelmi vetélkedő-sorozatát, melynek döntőjét május 17-én Budapesten bonyolították le egy dombóvári és további 19 csapat részv

2019. Május 22. 10:58, szerda | Helyi

„Ki a mester két keréken?”

Április 25-én Bölcskén rendezték meg a „Ki a mester két keréken?” kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét, ahol a „belvárosis” diákok elméleti és gyakorlati tudásukból adtak számot.