Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2019. Március 14. 08:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szemétszedési akciót szerveztek a Konda-patak mentén

Szemétszedési akciót szerveztek a Konda-patak mentén

Március 9-én a DÖPTE-bázisnál gyülekeztek azok a helybeli hobbifutók, akik ki akarták venni a részüket abból a szemétszedési akcióból, melynek célja a Konda-patak mentének a megtisztítása volt.

Mintegy tucatnyian vágtak neki a városközpont és az újdombóvári rész közötti terület lomtalanításának. Annyi szemét volt a település „zöld tüdejének” számító völgyben, hogy kocogni ugyan nem tudtak a résztvevők, de hajolgatni annál többet. A Shell üzemanyagkútig tartó mintegy 1,5 kilométeres szakaszon annyi volt az eldobott és odavitt - azaz nem legálisan lerakott - hulladék, hogy az önkéntes szemétszedők zsákjai gyorsan teltek. Rengeteg üveg, műanyag- és fémpalack, sőt kabát, zokni, cipő, tornazsák, talpbetét, pulóver, autógumi, fakanál, ételtartó doboz is hevert szanaszét a bokrok és a fák alatt a gazban, valamint a patakparton.

A gyerekekből, fiatalokból és felnőttekből álló sportolói csoport tagjai elhatározták, hogy akciójukat havonta meg fogják ismételni. A jövőbeni „ploggingolásokra” várják mindazokat a városlakókat, akik tenni akarnak környezetük tisztaságának és rendjének megóvása érdekében. A Futóegerek azt szeretnék elérni, hogy a hobbijuknak számító rendszeres testmozgást szép helyeken végezhessék lakóhelyük különböző részein.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 10:48, péntek | Helyi

Kigyulladt egy 50 m2 alapterületű garázs tetőszerkezete Dombóváron

A tűzhöz a dombóvári hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak,

2019. Március 22. 07:00, péntek | Helyi

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

A kivitelezésről szóló vállalkozási szerződést március 19-én a Városházán írta alá Szabó Loránd polgármester a közbeszerzési eljáráson nyertes cég vezetőjével.

2019. Március 21. 13:00, csütörtök | Helyi

A Belvárosi Általános Iskola is csatlakozott idén a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.

Március 18-án a Tinódi Ház színháztermében az oktatási intézmény egykori és mai muzsikusnövendékei, tanárai, valamint a Kapos Kórus adott gálakoncertet