Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Január 09. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szénbányászati koncessziót ír ki Magyarország

Szénbányászati koncessziót ír ki Magyarország

Az idén először, egyelőre tesztjelleggel szénbányászati koncessziókat ír ki Magyarország - adta hírül a Napi Gazdaság. Egyelőre várhatóan kevesebb mint öt területre hirdetnek majd koncessziót.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkára elmondta: olyan bányanyitásokról lehet szó, amelyek gazdaságosak, de az uniós normák szerint itt lehetséges állami támogatás nyújtása is, ami függ a bánya munkahelyteremtő képességétől, illetve megtérülési mutatóitól. Egyelőre várhatóan kevesebb mint öt területre hirdetnek majd koncessziót.

Lesz koncessziós pályázat olaj-, gáz- és geotermikusenergia-kutatásra is, ezek már közel vannak a megjelenéshez - jelezte.

A lap kérdésére az államtitkár közölte, hogy január végén indulhat el a kereskedelmi üzem a magyar-szlovák gázvezetéken, ha az unió lefolytatja az engedélyezéshez szükséges eljárásokat.

'A magyar fél már kiküldte az engedélyeztetési dokumentumokat Brüsszelbe, most azon dolgozunk, hogy ott az elinduláshoz szükséges eljárásokat mielőbb lefolytassák, hiszen ez európai érdek' - mondta. Megjegyezte, hogy a magyar-szlovák vezetékben ma is megy gáz, fűtőanyagot a kereskedők a mostani próbaidőszak alatt is szállíthatnak. Szénbányászati koncessziót ír ki Magyarország.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: