Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Szeptember 03. 13:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szeptemberben is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

Szeptemberben is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

Az interaktív tesztkérdések játékos formában tanítják a felhasználót, lehetőséget nyújtanak a tűzvédelmi tudás felmérésére és az ismeretek bővítésére.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság újabb tűzvédelmi tesztet állított össze, a kérdések ezúttal elsősorban a társasházak közös tereinek használatával, a menekülési útvonalakkal, a tűzveszélyes tevékenységekkel, a tűz jelzésével és oltásával kapcsolatosak.

A kérdések megválaszolásával és a megoldások értékelésének alapos tanulmányozásával a teszt kitöltője hasznos kiegészítő információkhoz juthat, hiszen az értékelőlapon nemcsak az jelenik meg, hogy helyes volt-e az adott válasz, hanem kapcsolódó videókat, ajánlásokat, magyarázatokat is tartalmaz, ezzel gyarapítva kitöltőjének tűzvédelmi ismereteit.

Az interaktív tesztkérdések játékos formában tanítják a felhasználót, lehetőséget nyújtanak a tűzvédelmi tudás felmérésére és az ismeretek bővítésére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy kiemelt hangsúlyt kell helyezni a társasházakban élők tűzvédelmi ismereteinek fejlesztésére, a társasházakban bekövetkező tűzesetek megelőzésére, a mielőbbi észlelés fontosságára, a menekülési lehetőségek minél alaposabb ismeretére, valamint a veszélyben lévők és a tűzoltók riasztásával összefüggő tudnivalókra.

A harmadik tűzvédelmi tesztetITT érheti el:

Korábban publikált tűzvédelmi tesztjeinkITT érhetőek el:

A katasztrófavédelem havonta jelentkezik új tűzvédelmi teszttel, amely kitöltése legfeljebb öt percet vesz igénybe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.