Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 10. 16:37, csütörtök | Belföld
Forrás: mti.hu

Sziget - Virtuális Magyarország-túrára hív a turisztikai ügynökség

Sziget - Virtuális Magyarország-túrára hív a turisztikai ügynökség

Virtuális országjárásra viszi a Szigetre látogatókat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a különleges Magyarország-túrán csütörtökön délután is sok fesztiválozó vett részt kényelmes babzsákokon üldögélve.

A Magyarországot VR (virtuális valóság) szemüvegben körbejárók megismerhetik például a Hegyestűt a Balaton-felvidéken, a Megyer-hegyi tengerszemet, az egerszalóki sódombot és a tapolcai tavasbarlangot, valamint a fővárost is madártávlatból. A Sziget látogatói ízelítőt kaphatnak a VOLT Fesztiválból és a Balaton Soundból is, ahol szintén jelen volt az MTÜ a különleges túrával.
A Szigeten ezen kívül különleges backstage túrákkal is várja az MTÜ a Petőfi Rádióval közösen azokat, akik a HelloHungary óriás felirat előtt lefotózzák magukat, és a képeket a #fedezdfel és a #hellohungary hashtaggel ellátva feltöltik a közösségi oldalakra.
Az MTÜ tájékoztatása szerint a különleges virtuális túrákkal elsőként a VOLT Fesztivál látogatói találkozhattak, nekik Sopron belvárosának virtuális 360 fokos túrája készült el, de bejárhatták a környékbeli szőlészeteket, borospincéket, valamint Bükfürdőt is. A Balaton Soundon pedig többek között Badacsonyt, Tihanyt és Veszprém belvárosát nézhették meg virtuálisan. A két fesztiválon már több ezren látogatták meg az MTÜ sátrát, és vettek részt a virtuális túrákon, a Sziget fesztiválon még több érdeklődőre számítanak.
A Magyar Turisztikai Ügynökség célja a fesztiválokon a hazai úti célok, kevésbé ismert kulturális és természeti értékek bemutatása és népszerűsítése. A virtuális túrával szeretnék a külföldről érkező fesztiválozókban felkelteni az érdeklődést az ország és az adott régió iránt, és megmutatni: Magyarország több, mint egy "fesztiválország". A magyar látogatókat pedig a virtuális túrákkal a rejtett kincsek felfedezésére buzdítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.