Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Január 02. 10:45, vasárnap | Helyi

Szilveszteri futás, tűzijáték és gyermekprogramok – így búcsúztunk 2021-től

Szilveszteri futás, tűzijáték és gyermekprogramok – így búcsúztunk 2021-től

Közel négyszázan neveztek a Szilveszteri futásra városunkban.

A nevezéssel minden résztvevő egy pólót kapott ajándékba, valamint Dombóvár Város Önkormányzata a futás után a célba érkezőket virslivel forralt borral és teával vendégelte meg.

A két távon nyolc kategóriában díjazták a legjobbakat, akiknek Pintér Szilárd polgármester és Bacskai Balázs profi ökölvívó adta át az ajándékutalványokat. Stieb Kornélia, Szalay Zóra, Axler Erika, Strijk Barnabás, Szita Richárd, Szimon Orsolya, Somlai Flóra, Szabó Tibor és Szabó Milán értek be leggyorsabban a célba. A korábbi évek gyakorlata szerint a legidősebb és legfiatalabb is külön díjazásban részesült. A legidősebb, az 1946-os születésű Tóth László, aki teljesítette a rövidebb távot és a mindössze hat hetes legifjabb nevező testvéreivel és szüleivel még a babakocsiba szundikálva vett részt a 2,5 kilométeres távon.
Minden évben Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is ellátogat az óévbúcsúztató rendezvényre, idén is teljesítette a hosszabb, 5 kilométeres távot.

A versenyzők a rajtszámukkal tombola sorsoláson vehettek részt. Rengeteg felajánlás érkezett a dombóvári vállalkozók, valamint a nemzetiségi önkormányzatok részéről, nekik ezúton is köszönjük a felajánlásokat, az együttműködést.

A rendezvényt a Dombó-Csipssz Családi, Ifjúsági, Polgári, Sport Szervezeten keresztül a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is támogatta.

A szilveszter este gyerekprogramokkal folytatódott a futás után.

Már ötödik éve szervezik meg Ulrich Gáborék a tűzijátékkal, koncerttel, arcfestéssel színesített családi rendezvényt.

Az idei évben is óriási volt az érdeklődés, mindenki jól érezte magát. Igazán jó érzés volt látni a téren a sok mosolygós gyermeket, a vidám arcokat a jégpályán és a közösen szórakozó családokat, barátokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.