Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 12. 10:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Kollár Ágnes

Szivárvány Ovis ősz

Szivárvány Ovis ősz

Az őszi hónapokban változatos, színes programok zajlottak a Dombóvári Szivárvány Óvodában.

A kis lurkók,olyan érdekes tevékenységekben vehettek részt,amelyek közben nemcsak hogy jól érezhették magukat,de sokféle ismeretre is szert tehettek.
Az autó mentes világnaphoz kapcsolódó projekthét alkalmával például megterveztük és elkészítettük a „jövő járműveit”, az óvoda kerítésére kihelyezhető lepedő plakátokat készítettünk, mellyel környezetünk védelmére hívtuk fel a figyelmet.
A zene világnapján újrahasznosítható anyagokból készítettünk hangszereket, amelyeket aztán közös, nagy együtt zenélés alkalmával próbáltunk ki.
A nagycsoportosok hete idén „gesztenye ünnep” keretében zajlott. Ezen a héten az óvoda nagycsoportosait ünnepeltük vidám programokkal. Hétfőn kiderült például,hogy mi minden játékra jók az „ősz kincsei”, az őszi termények, termések. Készült itt kukorica szárból kunyhó, csutavár, gesztenye kirakó, versenyeztünk dió gurításban és készítettünk tök házikót.
A hét többi napját kirándulás, gesztenyés finomságok készítése, közös tábortűz kenyér pirítás színesítette.
Pénteken aztán még a zeneiskolások is ellátogattak hozzánk, hogy ők is kedveskedjenek műsorukkal nagycsoportosainknak. A közös ünnepet az óvónénik mesejátéka és dalai tették még emlékezetesebbé.
A Márton napi lámpásoláson gyermekeink közös játék alkalmával ismerhették meg a néphagyomány eredetét.
A nagyobbak színes lámpásokat készítettek erre az alkalomra, amelyek még hangulatosabbá tették az ünnepet.
Őszi eseménysorozatainkat a Szivárványos napok-egészségünkre projekthét zárta, melynek programjaival igyekeztünk gyermekeinkben megerősíteni azt, hogy mennyire fontos egészségünk védelme.
A hét minden napját egy-egy színnel jelöltük, hisz egészségünket nem csak a sport, ételeink, italaink, hanem a körülöttünk lévő színek is befolyásolhatják.
Óvodánk apraja-nagyja szívesen csatlakozott ahhoz az ötlethez, hogy ezeket a színeket ruházatunkon is megmutassuk.
A szivárvány, a kék a zöld, a piros és a narancs színű napokon a színekhez is illő változatos tevékenységeket biztosítottunk a gyerekek számára.
Megterveztünk és elkészítettünk természetes anyagokból olyan házakat, amelyekben szívesen élnénk, sportoltunk, karatéztunk, aerobikoztunk, egészséges falatkákat készítettünk, meghallgattuk a védő néni tanácsait és a móka és kacagás sem maradt el az óvónénik vidám mesejátékának köszönhetően.
Igazán mozgalmas őszi hónapok vannak mögöttünk és a téli hónapokban az ünnepek mellet, a kis óvodások hétköznapjait is igyekszünk majd tartalmasan kitölteni.

Kovácsné Kollár Ágnes
óvodapedagógus

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.