Városlista
2018. november 21, szerda - Olivér

Hírek

2018. Szeptember 14. 16:23, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szociálisan hátrányos helyzetű diákok részesültek öszöndíjban

Szociálisan hátrányos helyzetű diákok részesültek öszöndíjban

Az önkormányzat ösztöndíj-pályázatot hirdetett a „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban” című projekt keretében.

A nyerteseket a képviselő-testület szeptember 11-i ülése alkalmával köszöntötte Szabó Loránd polgármester.

Az ösztöndíj kiemelt célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok tanulmányainak segítése. Az 500.000 forintos keretből a városban lakó huszonöt 1-8. évfolyamos diák kapott egyenként 20.000 forintot a tanévkezdés kapcsán felmerülő beiskolázási költségeikhez hozzájárulva.
A József Attila Általános Iskolából hat, a Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából pedig 19 tanuló vehette át a támogatást Szabó Loránd polgármestertől. Az említett oktatási intézmények vezetői a benyújtott pályázatokat a gyerekek magatartása és szorgalma, valamint a közösségért végzett munkája alapján rangsorolták.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 20. 15:28, kedd | Helyi

Dombóvári diákok a traffipax működésével ismerkedhettek

A kamera lencséjén át kaptak betekintést a dombóvári diákok a rendőrök munkájába.

2018. November 20. 08:35, kedd | Helyi

A szociális munkásokat ünnepelték

A Szociális Munka Napja alkalmából november 16-án a Tinódi Házban tartott közös rendezvényt az Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény, az „Életet az Éveknek” Közhasznú Alapítvány és a Presidium Közhasznú Egyesület.

2018. November 19. 11:52, hétfő | Helyi

Nyílt napot tartott a kórház a diákoknak

A helyi Szent Lukács Kórház november 15-én másodszor tartott pályaválasztási nyílt napot, melyre a város három általános iskolájából és a bikali alapfokú oktatási intézményből összesen közel 100 nyolcadikos diák érkezett.

2018. November 19. 08:44, hétfő | Helyi

Görögországban teljesítette a maratont a dombóvári futó

Élete egyik nagy álmát váltotta valóra Boruzs Beáta azzal, hogy november 11-én rajthoz állt az „Athens Marathon. The Authentic” elnevezésű futóversenyen.