Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 26. 20:50, hétfő | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

Szorgos kezek munkája nyomán szépült Mindszentgodisa

Szorgos kezek munkája nyomán szépült Mindszentgodisa

Legalább százhetvenen dolgoztak azért március 24-én, hogy tiszta és rendezett legyen a Sásd közeli község gyümölcsényi, godisai és felsőmindszenti falurésze. Az önkéntesek a helyi „Iskola-háló” projekthez csatlakoztak.

Az iskolások és tanáraik mellett az óvodások és óvónőik, a felsőmindszenti faluszépítők, a német és a cigány nemzetiségi önkormányzat képviselői, az iskola szülői testülete és a Mindszentgodisáért Egyesület tagjai vettek részt a jó hangulatú faluszépítési akcióban.

A Mindszentgodisai Általános Iskola nemrég közel 6,4 millió forintnyi támogatást nyert el a Wekerle Sándor Alapkezelő „A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segítő, modellértékű iskolai és iskolához kapcsolódó innovatív programok támogatása (Iskola-háló)” című pályázati konstrukcióban - tájékoztatta munkatársunkat Schóber József igazgató.

A „Mindszentgodisa: környezettudatos nevelés szerepe a közösségformálásban és a hátrányos helyzetű tanulók sikeres szocializációjában” címmel benyújtott pályázat az intézménynek a környezettudatos neveléssel kapcsolatos jó gyakorlatait összegzi, helyezi el egy teljes programban. A számtalan, a környezetvédelemmel és a közösségfejlesztéssel kapcsolatos tanórai, tanórán kívüli elemet tartalmazó program része a közvetlen környezet - az iskola és a lakóhely - megóvásával, szebbé tételével kapcsolatos közös tevékenységsorozat: faluszépítő munka, hulladékgyűjtés (papír és veszélyes hulladékok), parkosítás, virágültetés. Ezen felül a gyerekek a Víz Világnapjához, a Föld Napjához, a Madarak és Fák Napjához kapcsolatos projekteken, kirándulásokon is részt vesznek, megismerkednek szűkebb hazájuk értékeivel is a „Rejtett kincsek a Zselic mezsgyéjén” miniprojekt segítségével - részletezte az iskolaigazgató.

Mint Megyeri Vilmos polgármestertől (második képünkön balról) megtudtuk, a nyolcszáz lelkes község önkormányzatának meglehetősen szűkösek a lehetőségei a közmunka terén, ugyanakkor több mint 5 hektárnyi zöldterületet kell gondozniuk három településrészen. Ezért is jön jól nekik az önkéntesek munkája, amelynek fogadására hivatalosan is van lehetőségük.

A civil faluszépítő tevékenység egyáltalán nem ismeretlen Mindszentgodisán. Egy - a felsőmindszenti boltos, Csirke Csabáné és Dr. Nyuschalné Wimmer Piroska önkormányzati képviselő által összefogott - csapat néhány éve rendszeresen rendbe teszi a faluközpontot. Most ők is egyeztették tevékenységüket az iskolával. Minden résztvevőnek köszönöm a munkáját, de külön is szeretném kiemelni Szakács Józsi bácsit (második képünkön jobbról), aki - ahogy már számos alkalommal - most is ajánlott fel saját nevelésű csemetéiből kiültetésre - zárta szavait Megyeri Vilmos.

Szöveg és fotók: Cserveni Gábor

Képgalériánkért kattintson a lenti fotóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.