Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Május 17. 14:04, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Polgármesteri Hivatala, fotó: blog.motorists.org

Tájékoztató a dombóvári térfigyelő rendszer kiépítéséről

Tájékoztató a dombóvári térfigyelő rendszer kiépítéséről

Május 14-én 10.00 órakor Szabó Loránd polgármester a pályázaton nyertes ALDOCOM Bt. képviselőjével írta alá a központ és ez első kamera telepítésének szerződését a Városháza Ujváry termében.

2013 augusztusában Dombóvár Város Képviselő-testülete, a Dombóvári Rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet javaslatának megfelelően első lépésben a fontosabb közterületek térfigyelő kamerákkal történő megfigyeléséről döntött.
2013 októberében testületi határozat született a térfigyelő rendszer műszaki-szakmai programjának elfogadásáról. A döntés alapján 5 telepítési körzetben kerülnének elhelyezésre térfigyelő kamerák.
2014 márciusában a közbeszerzési eljáráson kívüli felhívásban 1 db kültéri-éjjellátó térfigyelő kamerát tartalmazó rendszerre kértünk be ajánlatokat. A felhívás szempontrendszerének megfelelő nyertes pályázó az ALDOCOM Bt. lett. Első lépésben 1db kamera kerülne kiépítésre, melyhez később – a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatásáról szóló (a belügyminiszter 28/2014. (IV. 1.) BM rendelete alapján – az Önkormányzat további 22 kamera kiépítéséhez nyújtott be pályázatot, melynek elbírálása folyamatban van. A teljes koncepció egy 5 telepítési körzetben 23 kamerát számláló térfigyelő rendszerből állna, mely egyrészt bűnmegelőzési célból Dombóvár lakosságának biztonságérzetét, másrészt a szelektív hulladéklerakók környezetének tisztaságának javítását és fenntartását lenne hivatott szolgálni. A 23 kamera azonban nem végleges szám, további körzeteket is szeretnénk bevonni később a megfigyelés/ellenőrzés alá.
Május 14-én 10.00 órakor Szabó Loránd polgármester a pályázaton nyertes ALDOCOM Bt. képviselőjével írta alá a központ és ez első kamera telepítésének szerződését a Városháza Ujváry termében. A rendezvényen jelen volt Végh Lajos rendőr alezredes, Dombóvár rendőrkapitánya, aki az eseményen beszélt a bűnmegelőzés fontosságáról.

Címkék: térfigyelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.