Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 02. 15:25, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Tájékoztató a DVMSE sportközpont használatáról

Tájékoztató a DVMSE sportközpont használatáról

Szeptember elsején, hétfőn délután az Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium előtt tartott sajtótájékoztatót Szabó Loránd polgármester.

Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. október 31-én és 2014. január 30-án hozott határozatot arról, hogy a DVMSE sportingatlan üzemeltetője, a Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft. a Dombóvár területén található oktatási intézmények részére az érintett sportingatlan használatáért bérleti díjat szedjen be.
Az előző tanévben az Apáczai Szakközépiskola diákjai a DVMSE sporttelep termeit rendszeresen használták testnevelés órák megtartására. A bérleti díj fizetésére azonban nem került sor, sőt a használati szerződések az év eleje óta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei illetve központi intézményeinél várnak aláírásra. A bérleti díj nem fizetése miatt az üzemeltetőnek eddig csaknem 805 000 forint pénzbeli kiesése keletkezett.
A jelentős elmaradás miatt a sportlétesítmény további használatát Szabó Loránd polgármester felfüggesztette. Kikötötte, hogy a DVMSE termeit továbbra csak akkor használhatják az intézmény diákjai, ha a KLIK aláírja a szerződést és az eddigi tartozását kiegyenlíti.
Szabó Loránd polgármester mindemellett magánemberként átérzi a diákok sportoláshoz fűződő igényét, az iskola tantervi megkötöttségét és sportlétesítménybeli hiányosságait. Ezért áthidaló megoldásként – magánszemélyként – pénzbeli hozzájárulással kívánja segíteni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium tagintézményét azzal, hogy a DVMSE sportingatlan területén megtartott testnevelés órák terembérleti díját átvállalja szeptember első hetére.
Mindezen túl Dombóvár város pénzforgalmi számlája mellett egy alszámlát nyit, amelyre lehetőség nyílik olyan összegek gyűjtése, amely a leendő bérleti díj alapjául szolgál.

Címkék: DVMSE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!