Városlista
2019. január 16, szerda - Gusztáv

Hírek

2018. Április 16. 13:06, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Tanár és diák egyaránt elismerésben részesült

Tanár és diák egyaránt elismerésben részesült

Április 6-8. között rendezték Nyíregyházán a XX. Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőjét. A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát Szabó Zalán 7. a osztályos tanuló képviselte.

Szombat délelőtt a versenyzők teszt, számítási, mérési és fizikatörténeti feladatokat oldottak meg. A megmérettetést követően a diákok délután vadasparki látogatáson, este érdekes fizikakísérleti bemutatón vettek részt.
Jedlik korcsoportban Zalán III. díjban részesült, bronzéremmel térhetett haza.
Fizikatanára: Embersitsné Bóta Éva, aki a versenyre való felkészítést szívügyének tartja, ezért a különböző osztályokból maga köré gyűjti a tehetséges diákokat, és rendszeresen foglalkozik velük. A Dombóvári József Attila Általános Iskola érdeklődő fizikusai és a kisgimnazisták is visszajárnak szakköreire, felkészítő foglalkozásaira.
Szaktanárként nagyon alapos, precíz és pontos munkát végez és követel. Rendszeresen részt vesz szakmai továbbképzéseken, ahol a rá jellemző aprólékossággal záródolgozatokat, prezentációkat készít.
A tanárnő 14 éve készíti fel 3 dombóvári iskola tanulóit. Eddig 81 tanítványa jutott be a Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőibe, 52 diákja kapott érmet, közülük bronzérmet 33-an, ezüstérmet 13-an, aranyérmet 6-an vehettek át.

Embersitsné Bóta Éva a fizika tehetségeinek gondozásában végzett elhivatott munkája elismeréséül a nyíregyházi fizikaverseny alapítójának emlékére létrehozott Jármezei-díjban részesült.

dr. Ribáné Fülöp Erika

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 15. 15:02, kedd | Helyi

Rákosfalvi Milán a 2018-as év zenekari zenésze

Január 12-én a Tinódi Házban tartotta hagyományos újévi koncertjét a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar és a Tücsökzenekar.

2019. Január 15. 08:44, kedd | Helyi

95 éves lett Rózsika néni

Születésnapja alkalmából január 7-én köszöntötték fel a város vezetői Élő Lajosnét.

2019. Január 14. 15:44, hétfő | Helyi

„Házhoz megyünk” Dombóváron

Információs pontot hoztak létre a rendőrök a város egyik nagyáruházában.

2019. Január 14. 08:39, hétfő | Helyi

Javaslatokat várnak helyi elismerések adományozására

A felterjesztések benyújtására január végéig van lehetőség.