Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Április 16. 13:06, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Tanár és diák egyaránt elismerésben részesült

Tanár és diák egyaránt elismerésben részesült

Április 6-8. között rendezték Nyíregyházán a XX. Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőjét. A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát Szabó Zalán 7. a osztályos tanuló képviselte.

Szombat délelőtt a versenyzők teszt, számítási, mérési és fizikatörténeti feladatokat oldottak meg. A megmérettetést követően a diákok délután vadasparki látogatáson, este érdekes fizikakísérleti bemutatón vettek részt.
Jedlik korcsoportban Zalán III. díjban részesült, bronzéremmel térhetett haza.
Fizikatanára: Embersitsné Bóta Éva, aki a versenyre való felkészítést szívügyének tartja, ezért a különböző osztályokból maga köré gyűjti a tehetséges diákokat, és rendszeresen foglalkozik velük. A Dombóvári József Attila Általános Iskola érdeklődő fizikusai és a kisgimnazisták is visszajárnak szakköreire, felkészítő foglalkozásaira.
Szaktanárként nagyon alapos, precíz és pontos munkát végez és követel. Rendszeresen részt vesz szakmai továbbképzéseken, ahol a rá jellemző aprólékossággal záródolgozatokat, prezentációkat készít.
A tanárnő 14 éve készíti fel 3 dombóvári iskola tanulóit. Eddig 81 tanítványa jutott be a Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőibe, 52 diákja kapott érmet, közülük bronzérmet 33-an, ezüstérmet 13-an, aranyérmet 6-an vehettek át.

Embersitsné Bóta Éva a fizika tehetségeinek gondozásában végzett elhivatott munkája elismeréséül a nyíregyházi fizikaverseny alapítójának emlékére létrehozott Jármezei-díjban részesült.

dr. Ribáné Fülöp Erika

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 13:52, csütörtök | Helyi

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték a foglalkozás középpontjába. A Százszorszép Óvodában a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot.

2018. Október 18. 08:20, csütörtök | Helyi

A kulturált borfogyasztást népszerűsítették

A tavalyinál egy hónappal korábban - október 12-én - tartották az idei Családi Borünnepet.

2018. Október 17. 09:41, szerda | Helyi

Sikeres volt a 27. Újdombóvári Őszi Fesztivál

A József Attila Általános Iskola nevelőközössége 27 évvel ezelőtt rendezte meg az oktatási intézmény diákjainak első szüreti felvonulását,

2018. Október 17. 08:34, szerda | Helyi

Dombóvári óvodába vitt ajándékot a motoros klub

A motorozás hazai szerelmesei 1999-ben alapították meg a BMW Motoros Túraklub Magyarországot, melynek tagjai idei zárótúrájuk alkalmából október 12-én Dombóvárra érkeztek.