Városlista
2018. április 21, szombat - Konrád

Hírek

2018. Április 16. 13:06, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Tanár és diák egyaránt elismerésben részesült

Tanár és diák egyaránt elismerésben részesült

Április 6-8. között rendezték Nyíregyházán a XX. Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőjét. A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát Szabó Zalán 7. a osztályos tanuló képviselte.

Szombat délelőtt a versenyzők teszt, számítási, mérési és fizikatörténeti feladatokat oldottak meg. A megmérettetést követően a diákok délután vadasparki látogatáson, este érdekes fizikakísérleti bemutatón vettek részt.
Jedlik korcsoportban Zalán III. díjban részesült, bronzéremmel térhetett haza.
Fizikatanára: Embersitsné Bóta Éva, aki a versenyre való felkészítést szívügyének tartja, ezért a különböző osztályokból maga köré gyűjti a tehetséges diákokat, és rendszeresen foglalkozik velük. A Dombóvári József Attila Általános Iskola érdeklődő fizikusai és a kisgimnazisták is visszajárnak szakköreire, felkészítő foglalkozásaira.
Szaktanárként nagyon alapos, precíz és pontos munkát végez és követel. Rendszeresen részt vesz szakmai továbbképzéseken, ahol a rá jellemző aprólékossággal záródolgozatokat, prezentációkat készít.
A tanárnő 14 éve készíti fel 3 dombóvári iskola tanulóit. Eddig 81 tanítványa jutott be a Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőibe, 52 diákja kapott érmet, közülük bronzérmet 33-an, ezüstérmet 13-an, aranyérmet 6-an vehettek át.

Embersitsné Bóta Éva a fizika tehetségeinek gondozásában végzett elhivatott munkája elismeréséül a nyíregyházi fizikaverseny alapítójának emlékére létrehozott Jármezei-díjban részesült.

dr. Ribáné Fülöp Erika

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 20. 15:02, péntek | Helyi

Két teherautónyi hulladékot gyűjtöttek össze a vadászok

A Dalmandi Vadásztársaság hagyományaihoz híven az idén is csatlakozott a Föld Napja-programhoz

2018. Április 20. 10:57, péntek | Helyi

Hulladéktárolót rongált Dombóváron

Azonosították a rendőrök a fiatalkorú fiút, aki hulladéktárolókat inzultált.

2018. Április 19. 11:09, csütörtök | Helyi

Nyelvgyakorlás a Baden-württembergi Bad Mergentheimben

Iskolánk, a Dombóvári József Attila Általános Iskola 37 tanulója három tanár kíséretében töltött 6 napot Németországban, testvériskolánkban, a Kopernikus Realschuleban.

2018. Április 19. 08:37, csütörtök | Helyi

Idén tizedszer várták a tanulók meséit

A Földi István Könyvtár gyerekek számára meghirdetett meseíró pályázatának eredményhirdetését április 13-án tartották a bibliotékában.