Városlista
2018. július 21, szombat - Dániel

Hírek

2018. Április 16. 13:06, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Tanár és diák egyaránt elismerésben részesült

Tanár és diák egyaránt elismerésben részesült

Április 6-8. között rendezték Nyíregyházán a XX. Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőjét. A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát Szabó Zalán 7. a osztályos tanuló képviselte.

Szombat délelőtt a versenyzők teszt, számítási, mérési és fizikatörténeti feladatokat oldottak meg. A megmérettetést követően a diákok délután vadasparki látogatáson, este érdekes fizikakísérleti bemutatón vettek részt.
Jedlik korcsoportban Zalán III. díjban részesült, bronzéremmel térhetett haza.
Fizikatanára: Embersitsné Bóta Éva, aki a versenyre való felkészítést szívügyének tartja, ezért a különböző osztályokból maga köré gyűjti a tehetséges diákokat, és rendszeresen foglalkozik velük. A Dombóvári József Attila Általános Iskola érdeklődő fizikusai és a kisgimnazisták is visszajárnak szakköreire, felkészítő foglalkozásaira.
Szaktanárként nagyon alapos, precíz és pontos munkát végez és követel. Rendszeresen részt vesz szakmai továbbképzéseken, ahol a rá jellemző aprólékossággal záródolgozatokat, prezentációkat készít.
A tanárnő 14 éve készíti fel 3 dombóvári iskola tanulóit. Eddig 81 tanítványa jutott be a Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőibe, 52 diákja kapott érmet, közülük bronzérmet 33-an, ezüstérmet 13-an, aranyérmet 6-an vehettek át.

Embersitsné Bóta Éva a fizika tehetségeinek gondozásában végzett elhivatott munkája elismeréséül a nyíregyházi fizikaverseny alapítójának emlékére létrehozott Jármezei-díjban részesült.

dr. Ribáné Fülöp Erika

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

2018. Július 20. 12:00, péntek | Helyi

Köszönőlevél a dombóvári rendőröknek

Az egyenruhások egy idős nőt vittek le a helyi pályaudvarra.

2018. Július 20. 09:07, péntek | Helyi

Folytatódik az ásatás a Gólyavár környékén

Idén is folytatódott a Gólyavár feltárása, környékét az előző évekhez hasonlóan régészek és önkéntesek lepték el.

2018. Július 19. 15:49, csütörtök | Helyi

100 tanuló a József Attila Iskola német táborában

Német és magyar gyerekek nyüzsgésétől volt hangos július 9. és 13. között a Gunarasi Apartmanpark, ugyanis ott helyi, valamint Szakályból és Bad Mergentgeimből érkezett diákok közösen táboroztak.