Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 08. 22:56, hétfő | Kék hírek
Forrás: MNO

Tapaszokkal próbálta megmérgezni gyermekeit

Tapaszokkal próbálta megmérgezni gyermekeit

A gyermekeire szívkoszorúér-tágító tapaszokat ragasztott, majd nagy mennyiségű vérnyomáscsökkentő gyógyszert vett be az a nő, aki a gyanú szerint megpróbálta megmérgezni négy gyermekét és önmagát is két héttel ezelőtt Kecskeméten – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Gál Kristóf emlékeztetett arra: a Kecskeméti Rendőrkapitányság június 23-án indított eljárást súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt ismeretlen tettes ellen azt követően, hogy a mentők a kecskeméti asszonyt és négy gyermekét mérgezéses tünetekkel szállították kórházba.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság június 25. óta előre kitervelten, több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz az ügyben. A bűncselekménnyel az anyát, a 30 éves kecskeméti F. Melindát gyanúsítják – tette hozzá a szóvivő. Jelezte: a Kecskeméti Járásbíróság időközben egy hónapra elrendelte a nő előzetes letartóztatását.

Tapaszokat ragasztott gyermekei testére

Gál Kristóf közölte: a nyomozás eddigi adatai szerint F. Melinda június 23-án hajnalban, kecskeméti otthonában úgy akarta megmérgezni 5 éves és 3 éves, illetve 7 hónapos ikerpár gyermekeit, hogy testükre szívkoszorúér-betegség tüneti kezelésére szolgáló tapaszokat ragasztott, majd nagyobb mennyiségű vérnyomáscsökkentő gyógyszert vett be, aminek következtében rosszul lett.

A cselekményt a lakásban tartózkodó nagyapa észlelte, ő értesítette a mentőket. A gyanúsított és gyermekei életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A gyermekek testéről a mentőszolgálat munkatársai több tapaszt szedtek le.

A helyszíni szemle alkalmával a nyomozók több – egyenként 10 darabos – felbontott és üres vérnyomáscsökkentő gyógyszeres levelet, valamint sok gyógyszertapasz már feltépett és üres tasakját foglalták le.

Akár egy is halálos lehetett volna

A kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő véleményében az áll: a tapaszokban egyenként 80 milligramm hatóanyag található. A gyógyszer a beszűkült koronáriákat tágítva javítja a szívizomzat vérkeringését. Ha nem rendeltetésszerűen használják, a gyógyszer hatására jelentősen romlik a szívizomzat vérellátása, szívritmuszavar, mellkasi fájdalom, vérnyomásesés következhet be, amely akár végzetes is lehet. A négy gyermekkorú sértett esetében egyetlen tapasz felhelyezése is okozhatott volna halálos kimenetelű szívritmus- és keringészavart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön