Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 18. 15:19, szombat | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tartsuk tisztán a vízelvezető árkokat!

Tartsuk tisztán a vízelvezető árkokat!

Az enyhülésnek köszönhetően a hó és a jég elolvadt, a mélyen átfagyott talaj azonban még nem engedett ki, ezért sok helyen nem tudja elnyelni a vizet.

Az ingatlanokat veszélyeztető vizes területek kialakulásához gyakran a vízelvezető árkok nem megfelelő karbantartottsága is hozzájárul.

A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztántartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása - az ingatlan előtti szakaszra terjedően - az ingatlan tényleges használójának kötelessége. Jáműbehajtók átereszeinek építése, karbantartása és tisztántartása minden esetben ugyancsak az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége.

A hirtelen lezúduló csapadék következtében fokozottan terhelődhetnek a vízelvezető árokrendszerek, ezért rendszeresen végre kell hajtani a szükséges karbantartási munkálatokat, törekedve arra, hogy a vízelvezető rendszerek bármikor képesek legyenek betölteni rendeltetésüket. Mivel heves esőzések jelentős mennyiségű iszaphordalékot hordhatnak be az árkokba a szántóföldekről, földes utakról, melyek az árkok eliszapolódását okozzák a vízelvezető rendszer alsóbb elemeinél, így az év minden időszakban ellenőrizzük a rendszer átjárhatóságát, tisztaságát, ezzel jelentős károktól óvhatjuk meg ingatlanunkat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.