Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Április 11. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

„Tavaszi szél vizet áraszt” című projekt a kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

„Tavaszi szél vizet áraszt” című projekt a kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

2014. március 3-tól 28-ig zajlott óvodánkban ez az eseménysorozat.

Projektünket községünk és környezetünk megismerésével kezdtük. Sétáink alkalmával megfigyeltük Kaposszekcső utcáit, intézményeit, majd megnéztük, melyik gyermek melyik házban lakik. Eközben megfigyeltük a tavaszi természetet is. Sétáink után térképet készítettünk falunkról, szülők gyűjtötte dobozokból terepasztalt készítettünk.

Március 17.-től indult Vizeink részprojektünk, amelyet a víz világnapja alkalmából rendeztünk meg.

Sokat beszélgettünk a vízről. Megfigyeltük a víz tulajdonságait, halmazállapotát, megfigyeltük, hogyan párolog el a pohárból, megbeszéltük mi történik ilyenkor. Kísérleteztünk a vízzel. Beszéltünk a víz felhasználásáról, és a víz szennyezéséről is. Megfigyeltük a víz körforgását, csíráztattunk növényeket, és sok más kísérletet is végeztünk a vízzel.

Séta során felfedeztük a faluban lévő kerekes kutakat. Megbeszéltük ezek működését is, egy szép népdalt is megtanultunk, amelyben szerepel kút.

Óriás hajót építettünk székekből a csoportszobában, amelyben ülve elképzeltük, hogy hullámzik a tavon a csónak. Halakt is készítettünk többféle technikával, és horgászos játékot játszottunk.

A szülőkkel való kapcsolat erősítése érdekében mindenki közösen apukájával vagy anyukájával barkácsolhatott otthon kis hajót, tutajt. Az óvodába hozva kipróbálhatta a vizes asztalon, hogy úszik-e vagy elmerül. Nagy volt az érdeklődés, egész kiállítás jött létre az úszó alkalmatosságokból.

Elsétáltunk a Marosi család kertjébe, ahol megtekinthettük a halastavukat. Láttunk kígyókat, békákat, megnézhettük, milyen az a békalencse. Halakat és növényeket kaptunk ajándékba, amelyből kis vízi tavacskát készítettünk egy nagyméretű edénybe.

Majláth Károlyné
óvodavezető

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.