Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 07. 21:29, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Tavaszi zsongás a Zöld darázzsal.

Tavaszi zsongás a Zöld darázzsal.

Interjú Jánosa Ákos autóversenyzővel az Ózd Rali előtt.

Eger Rali után Ózdon folytatjátok a pontvadászatot a Rali Túra Bajnokságban.

Mesélnél az Egri versenyről?

- Eger rally-t „éles tesztként” foglalhatnám össze, tavalyhoz képest új motort, váltót, és fékeket kapott az autó,így már nem csak egy mezei darázs hanem egy lódarázs lett belőle…. A tesztek hiányában nagyon nagy tisztelettel voltam a kocsi felé, amely magázásom az első kör eredményein is meglátszódott, a második körre már kicsit közelebb kerültünk egymáshoz, de érzem még nem vagyunk igazi barátok, talán majd Ózd után…. Egerben először 2005- ben mentem még VFTS-sel, már akkor is tetszet a verseny hangulata, és ez 2013-ra sem változott. Jó pályákon, sok néző előtt versenyezhettünk újra Egerben, jó érzés volt.

Az Arielék balesete mennyire gondolkodtat el benneteket a későbbi versenyeitekkel kapcsolatban?

- Beszéltem Ariellel a bukásról, és ezúton is sok kitartást és mihamarabbi gyógyulást kívánok neki. Véleményem szerint a Rally és minden egyéb sport a teljesítő kepeséged feszegetéséről szól, ha visszaszámol az óra és elrajtolsz a tudásod, tapasztalatod, merészséged, és szerencséd együttesen kelleni fog a jó eredmény elérésében. Ariel jó pilóta véleményem szerint a szerencse nem utazót most velük egy autóban. Ha versenyzel, nem szabad az esetleges balesetre gondolni, így Ózdon a tudásom legjavával és a legtöbb bátorsággal fogok versenyezni.

Az Ózdi pályák mennyire ismerősek a számodra vagy Brunekker Árpi navigátorodnak?

- Ózdon ha jól emlékszem az évszára akkor 2007-ben mentem, a Királd- körgyors már akkor is nagyon tetszet, de Sáta – Ózd sem ismeretlen számomra….Árpi még nem ment ezen a versenyen de már meséltem neki a gyorsokról és a salakpályán megrendezésre kerülő prológot is nagyon várja már velem együtt.

Egy Rali túrás éjszakai gyorshoz mit szólnál? Mentél-e már esti gyorson?

- Régében mentem éjszaka, és a szilveszter rally első napja is éjszaka megy…. Nem mondom, hogy a szívem csücske este menni de nem okozna különösebb gondot ha mégis kiírásra kerülne esti gyors….

Köszönjük a Támogatók segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.