Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 20. 16:16, hétfő | PR
Forrás: www.holisztikuselet.hu

Testünk tisztulása, avagy miért használjunk natúrkozmetikumokat?

Testünk tisztulása, avagy miért használjunk natúrkozmetikumokat?

A tisztítókúrák idején aktualitása van mindennapi kozmetikumainkat górcső alá venni, vajon támogatják-e testünk méreganyag mentesítését?

Napi szinten mindenki használ különböző kozmetikumokat: dezodor, parfüm, sampon, szappan, tusfürdő, stb. Eszünkbe jut-e, hogy testünk tisztán tartása, vagy bőrápolása kockázatokat rejthet magában?

Egyre több helyről lehet hallani, és ennek következtében kapni is, természetes összetevőjű termékeket. Nem véletlenül! Naponta rengeteg méreganyaggal találkozik szervezetünk, gondoljunk csak a levegő szennyezettségére, vagy tartosított élelmiszereinkre. De sajnos ugyanebbe a kategóriába tartoznak bőrünkkel érintkező kozmetikumaink is: a boltok polcain sorakozó termékek jelentős százaléka (főként a nagyon kedvező áru termékek) sok káros anyagot tartalmaznak: pórusokat eltömő kőolajszármazékok, parabének, szintetikus illatanyagok, alumínium.

Ha időt és energiát szentelünk a tavaszi méregtelenítésnek, és böjtnek, érdemes elgondolkodnunk azon, milyen (méreg)anyagokkal találkozik szervezetünk napi szinten: például milyen könnyen felszívódik a szánkból bármi, pl. egy fogkrém vagy szájvíz esetén! Vagy hónaljunk pórusaink át! Próbáljunk ki természetes alapanyagokból készülő termékeket, melyek első pillantásra ugyan többe kerülhetnek, ám kiadósabbak, mint társaik, hisz nem tartalmaznak "dúsító anyagokat".

Fokozottan figyeljünk krémünk, sminkkészletünk tagjainak lejárati idejére; amelyik a lejárati időn túl van, szívfájdalom nélkül dobjuk ki, mert csak károsítja a bőrünket, főleg az érzékeny szemkörüli területeket. Nem is gondolnánk mennyi baktérium gyűlhet össze egy ilyen készítményben, amit szabad szemmel nem látunk!

Legjobb ha ilyenkor tavasszal nem csak belsőleg figyelünk a tisztulásra, hanem kipróbálunk egy friss alapanyagokból készült maszkot vagy pakolást. Bőrünk meghálálja a természetes ápolást, mellyel elősegíthetjük a böjt melletti természetes méregtelenítést is.

Bővebb info: www.holisztikuselet.hu/webaruhaz

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat