Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 26. 13:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Testvérmegyei együttműködés jött létre Voronyezs és Tolna megyék között

Testvérmegyei együttműködés jött létre Voronyezs és Tolna megyék között

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke Moszkvába utazott egy küldöttséggel a Memorandum ünnepélyes aláírására, melyre a X. Jubileumi Nemzetközi Társadalmi Párbeszéd-fórum keretében került sor nemrégiben.

Széleskörű együttműködési megállapodás született az oroszországi Voronyezs megye kormánya és a Tolna Megyei Önkormányzat között. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke Moszkvába utazott egy küldöttséggel a Memorandum ünnepélyes aláírására, melyre a X. Jubileumi Nemzetközi Társadalmi Párbeszéd-fórum keretében került sor nemrégiben.
E partnerség is hozzájárul az orosz-magyar kapcsolatok erősítéséhez, amelynek egyik legfontosabb és legaktuálisabb eleme az atomerőművi blokkok építését előirányzó megállapodás – hangoztatta beszédében Fehérvári Tamás.
Voronyezs megye kormányzója, Alexej Gorgyejev rámutatott: a széleskörű együttműködés jelentősen előre lendítheti kapcsolatainkat, ami kölcsönös haszonnal fog járni.
A Memorandum az együttműködést illetően a következő területeket nevesíti: ipar, mezőgazdaság, közlekedés és kereskedelem; tudomány, technika és egészségügy; kultúra és művészet; turizmus; oktatás és sport; ifjúságpolitika; ökológia.
A partnerség megvalósulási formái lehetnek például: kiállítások, konferenciák, kerekasztal fórumok.
Hasonló orosz-magyar együttműködési megállapodások már születtek korábban. A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Területfejlesztési Társulásban (TEIT) részt vevő települések közül Paks Novovoronyezzsel, Gerjen pedig Desznogorszkkal kötött testvérvárosi kapcsolatot. Regionális szinten Kurszk és Baranya megye között jött létre együttműködés. Baranyai példaként említhető meg a Harkány-Kurcsatov megállapodás is.

Címkék: tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.