Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 02. 23:47, kedd | PR
Forrás: Infodombóvár.hu

Teszteltük a Honor 6-ot

Teszteltük a Honor 6-ot

A Huawei által létrehozott új márkájú készülék tökéletesre vizsgázott

Két hétre kaptuk meg tesztelésre a Honor 6 típusú készüléket. Gyakorlatilag Huawei gyártmány, ám külön ezzel a márkanévvel forgalmazzák a legújabb prémium telefonokat. A gyártók célja az volt, hogy egy nagyon erős hardverrel rendelkező telefont elérhető áron tudjanak a vásárlók számára szállítani.

Fizikai tulajdonságai:

16 GB háttértár (létezik 32 GB is), 3 GB RAM memória, 2 db 4 magos processzor + grafikus vezérlő. Mindezek igazán erőssé teszik a hardvert, nem kell kompromisszumot kötni. 5"-os full HD (1080×1920) a kijelzőnek gyönyörű, éles képe van (elsőre kicsit kékes árnyalata volt, de lehetőség van a színhőmérséklet állítására). Akkumulátor: 3100 mAh Li-Po (kétnapnyi üzemidő normál használat mellett!) Az oldalán hangerő gombok és bekapcsoló gomb helyezkedik el, a tetején fejhallgató kimenet és egy infravörös port, amellyel - egy program segítségével - távirányítóként használhatjuk. A burkolat nem szétszedhető, egy kis fedlap mögött van a SIM és a memóriakártya nyílás, szintén a telefon oldalán. A kijelzőt gorilla üveg védi ujjlenyomatmentes réteggel ellátva, a hátlap is üveg borítású, összességében az egész telefon masszív érzetet kelt annak ellenére, hogy nagyon vékony: csak 7,4 mm. Két kamerával rendelkezik: egy 13 megapixeles a hátlapon, ehhez dupla LED-es vaku tartozik, és egy 5 megapixeles az előlapon található. Ez mellett a burkolat alatt egy LED lapul, ami különböző telefon aktivitást jelez.

A képre kattintva egy teszt fotó látható:

Belső jellemzői:

A kezelőfelület jól átlátható. A készülékhez tartozó szoftver Android 4.4.2, de a gyártó saját kezelőfelületével, az EmotionUI 2.3-mal. Nincs külön alkalmazások gyűjtőoldal, a főoldalon mappába kell/lehet rendezni az alkalmazás ikonokat, ha valaki összegyűjtve akarja használni őket. A fentről lehúzható értesítő sáv két részre van osztva: a bal oldala a hagyományos felület, a jobb oldala pedig parancsikonokat tartalmaz, ahol rengeteg dolog közvetlenül ki-be kapcsolható (Wi-Fi, rezgés, 4G, Bluetooth, GPS, zseblámpa, különböző üzemmódok, képernyő fényerő, stb.) Gyárilag egy telefonkezelő alkalmazást is telepítettek a készülékre, ahonnan sok beállítás elérhető (tárhely tisztítás, energiafelhasználás beállítás, zaklatásszűrő, stb.) A kamerákkal rengeteg szoftveres lehetőség adódik a fotózáshoz (panoráma, HDR mód, szépítés mód, ahol a képet lehet utólag manipulálni, utólagos fókusz állítás…stb). Lezárt telefonnál a hangerő gomb kétszeri megnyomásával azonnal lehet fényképezni automata beállítással, de a képernyő aljáról a fényképező ikont felhúzva is gyorsan el lehet indítani, valamint HD videót is lehet vele készíteni. A GPS kiválóan és gyorsan működik, a Wi-Fi kapcsolódás hiba nélkül, egyszeri beállítás után automatikusan megtörtént.

A két hetes időszak alatt a telefonnal semmi probléma nem merült fel, minden alkalmazás gyorsan és hiba nélkül települt fel, illetve működött. Az akkumulátor tényleg bírja két napig normál használat mellett, és ha töltési lehetőség nélkül kerülünk 10% közelébe, akkor az ultra akku kímélő móddal még akár egy napig működik a telefon.

Kifejezett előnye, hogy a hasonló hardverrel ellátott más márkáknál lényegesen olcsóbb: 105.000 forintért megvásárolható. Hátránya, hogy a szolgáltatóknál nem kapható, csak online lehet rendelni: http://bit.ly/1vIN3r3 ezen a linken egy virtuális várólistára kell feliratkozni, és amellett, hogy a készülék hamarosan megérkezik, számos nyereményt is kisorsolnak a jelentkezők között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.