Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 29. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Több ütemben bővítik a Farkas Attila uszodát

Több ütemben bővítik a Farkas Attila uszodát

A város önkormányzatának tulajdonában lévő Farkas Attila Tanuszoda épületénél bővítési munkálatok folynak.

Egy több mint negyedmilliárd forintba kerülő projekt első ütemének megvalósításához fogott hozzá nemrégiben az ingatlan gazdája. A sportlétesítmény átalakítása érdekében készített tervekkel bárki megismerkedhet, azok kifüggesztésre kerültek az ingatlan egyik falára.
- A beruházás része lesz a Farkas Attila Tanuszoda teljes gépészeti korszerűsítése, a tetőszerkezet cseréje és az épület szigetelése - emelte ki Ilia Anita, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal polgármesteri és jegyzői irodájának vezetője. - A 25 méter hosszú, négypályás medence mellé egy 120 férőhelyes lelátó fog készülni, amit a versenyek alkalmával a nézők, egyébként pedig a gyerekeket edzésre hozó szülők használhatnak.
Ehhez a 254 millió forintos összköltségvetésű projekthez azonban nem áll a város önkormányzatának rendelkezésére elegendő pénz, így azt várhatóan több ütemben - a létesítményt használó sportegyesületek közreműködésével - tudják majd megvalósítani.
A nemrégiben elindított ingatlanbővítési munkálatokat a Dombóvári Sportiskola Egyesület által elnyert - a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a Magyar Olimpiai Bizottság által kiemelt sportágak létesítmény-fejlesztésre szánt - 10.000.000 forintos vissza nem térítendő támogatásából, valamint a helyi képviselő-testület által biztosított 4.000.000 forintból finanszírozzák.
A kivitelezést végző szakemberek a most készülő új épületrészben az edzők számára alakítanak ki irodát, valamint a gyerekeket tréningre szállító szülők számára hoznak létre egy kis teakonyhát és helyiséget, ahol az eddigieknél jobb körülmények között tölthetik el az anyukák és az apukák azt az időt, amíg a csemetéikre várakoznak. Ha később megtörténik a Farkas Attila Tanuszoda teljes fejlesztése, akkor ebben az ingatlanrészben egy új vizesblokk lesz, amihez már most felcsempéztetik a falakat, de szaniterek természetesen nem kerülnek elhelyezésre.
A Dombóvári Sportiskola Egyesület egy másik pályázaton is sikeresen szerepelt, amivel újabb 11 millió forintos vissza nem térítendő forráshoz jut. A klub abból a pénzből a következő hónapok során az öltözők bútorainak cseréjét fogja megvalósítani, nyolc új rajtkövet szerez be, valamint a jövő év második felében nekilát a meglévő vizesblokk modernizálásának is.
A város önkormányzatának finanszírozásával jelenleg is zajlanak kisebb munkálatok. Újakra cserélik a régi padokat és a medencét övező vízlefolyó rácsokat, az uszodát használó két helyi sportklub - a Dombóvári Sportiskola Egyesület és a Dombóvári Úszó Egyesület - pedig külön polcos szekrényt kap. 2018 nyarán a medence körüli járófelület újrafestését is elvégzik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.