Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Február 05. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Többféle védelem kell a biztonságos e-mail forgalomhoz

Többféle védelem kell a biztonságos e-mail forgalomhoz

Az e-mailek védelméhez nem elég az erős jelszó, több biztonsági elemre is szükség van ahhoz, hogy az elektronikus levelek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe.

Ilyen például az a végponttól végpontig terjedő megoldás, amikor az üzenetet titkosítják a küldőnél még mielőtt az eljutna a hálózatra, majd a fogadó gépe dekódolja - hívta fel a figyelmet a keddi nemzetközi biztonságos internet nap (Safer Internet Day - SID) alkalmából az ESET IT-biztonsági vállalat.

A cég közleménye felidézi: bár a közelmúltban felderített adatlopási esetben 773 millió e-mailcím és 21 millió jelszó került a bűnözőkhöz, mégis kevesen vannak tudatában annak, hogy az elküldött e-mail ugyanolyan nyitott lehet, mint egy postai képeslap.

A szakértők szerint a legtöbb szervezet és e-mail-szolgáltató rendelkezik valamilyen szűréssel, hogy segítse az adatfolyam zavartalanságát, és az ismert spam, adathalász és vírusos üzeneteket tartalmazó feketelistával igyekszik kiszűrni a nem kívánt tartalmat. Sok cég alkalmaz ennél fejlettebb módszereket, ezek egyike a csatolmányok típusának szűrése. Az ellenőrzés mindig fontos a szakértők szerint, mivel nem létezik eleve biztonságos fájltípus.

Az e-mail fiókokhoz tartozó védelmi megoldások mellett hatásos a kétfaktoros azonosítás is, amikor a felhasználó a belépési adatok megadása után SMS-ben, okoseszközre telepített alkalmazáson keresztül vagy e-mailben kap egy megadandó kulcsot a belépéshez.

A biztonságos internet napot 2004 óta tartják az év második hónapja második hetének második napján, Magyarország 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.