Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Szeptember 14. 17:34, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Tolna megye is bemutatkozott a Magyar Értékek Napján

Tolna megye is bemutatkozott a Magyar Értékek Napján

Az elmúlt szombaton, Budapesten közösen rendezte meg a Magyar Értékek Napját a Nemzeti Művelődési Intézet valamint a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége.

A második alkalommal megvalósuló eseményen a Szent István Bazilika előtti tér megtelt a megyék és a külhoni magyarság szervezeteinek pavilonjaival. Hazánk gazdag kulturális értékeiből kaptak ízelítőt a látogatók, a színpadon számos művészeti csoport mutatkozott be.
Tolna megyéből a Bogyiszlói zenekar lépett fel, de a pavilon előtt megcsodálhatták megyénk gazdag viseleteit is.

Szakáli István Loránd a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára köszöntőbeszédében kiemelte, hogy értékeink azért is különlegesek, mert amellett hogy történelmi múltat és személyes kötődést is rejtenek magukban, rendkívül változatos és gazdag képet mutatnak rólunk, magyarokról. Hangsúlyozta, hogy nemzeti értékeink széles körű hazai és külföldi bemutatása, megismertetése különösen fontos feladat.
A hagyományteremtő szándékkal indított program célja, hogy felhívja a figyelmet a hazánkban fellelhető értékek sokszínűségére, azok megőrzésének és továbbadásának fontosságára.
A nap ünnepi szentmisével valamint Sebestyén Márta Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes és a Hunyadi Véndiák Kórus közös hangversenyével zárult a Szent István Bazilikában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.