Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 13. 13:05, hétfő | Helyi
Forrás: Tilinger Sándor

Tolnaiak sikere Pécsett

Tolnaiak sikere Pécsett

Április 7-8-án rendezték a Zsolnay Kulturális Negyedben az Idősek II. Kárpát-medencei Kulturális és Művészeti Vetélkedő Országos elődöntőjét.

A 2014-ben kezdődött versenysorozaton megyei előválogatók, területi döntők (több mint tízezren vettek részt Magyarországon kívül, Vajdaságból, Felvidékről, Erdélyből) után, 105 versenyszámban 725-en, alkotóművészet kategóriában 26-an vetélkedtek az országos döntőbe jutásért.

A Kudlik Júlia, Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekes, Pilári Gábor bábművész, Tandi Tibor néptáncművész és Csajághy Szabolcs operaénekes összetételű zsűri nagy feladatot vállalt.

A két nap során Kocsis József, a rendező SZIME elnöke elmondta, hogy megérte a két éve elkezdett szervezés, mert nagy hiba lenne, ha a felhalmozott érték és tudás elveszne, melynek őrzői elsősorban a szépkorúak közül kerülnek ki, és itt is megmutatják tudásukat.

Az elődöntőn látott műsor kapcsán egyértelműen látszott, hogy nem az volt a legfontosabb, hogy ki jut a döntőbe, hanem a jó hangulat és a vállalt feladat minél jobb megmutatása, kellemes időtöltés, és az időskori önmegvalósítás, a régóta kedvelt hobbi újabb megmutatása másoknak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta rendezvényen a zsűri értékelése alapján április 30-án a Fővárosi Operettszínházban tartandó döntőn 7 műfajban 26 előadó (egyéni és csoportos), alkotóművészet kategóriában pedig 6 alkotó mutatja meg tudását.

Tolna megyei résztvevők sikeresen mutatkoztak be.
Gáspár István dombóvári versmondó a zsűritől dicséretet kapott.

Az országos döntőn szerepelnek:

Csoportos ének kategória : Decsi Hagyományőrző Népdalkórus, Tolna megye

Prózai és színpadi jelenet: Fazekas Lázár, Tolna megye

Hangszeres zene: Simontornyai Fried Művelődési Ház Hagyományőrző Citerazenekar, Tolna megye

Alkotóművészet: Tilinger Sándor, Tolna megye


Képek a rendezvényről:

Címkék: Tilinger Sándor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!