Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 14. 10:44, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Tornacsarnok avató Kaposszekcsőn

Tornacsarnok avató Kaposszekcsőn

Sportos programokkal avatták fel a felújított kaposszekcsői Sportcsarnokot október 10-én délután

A délután a Tűzlepkék Tánccsoport műsorával kezdődött, majd Csapó Gyuláné polgármester emelkedett szólásra. Elöljáróban köszöntötte a meghívott vendégeket, Zsilinszki Lászlót, az EMMI főosztályvezető helyettesét, Fábián László olimpiai bajnok öttusázót, a MOB Sportigazgatóját, Potápi Árpád országgyűlési képviselőt, Pintér Szilárd Kistérségi Elnököt, aki egyben Csikóstőttös polgármestere is, és Lőczi Lászlót, Jágónak polgármesterét.
Beszédében elmondta, hogy az 1986. november 29-én társadalmi összefogásban felépített épület igencsak rászorult már a felújításra. Akkor a 4 Millió forintba kerülő építkezést a Kossuth Mgtsz és a lakosság finanszírozta. Téglajegyeket vásároltak (1000-2000 Ft-os áron) és társadalmi munkában jöttek dolgozni is. Az elmúlt majd 30 év meglátszott már az épületen, ezért nagyon örültek, hogy sikerült Simicsó István, Potápi Árpád Fazekas Gáspár segítségével 20 millió Ft pályázati pénz nyerni a felújításokra.
Megújult a tetőszerkezet, nyílászárókat cseréltek, hőszigetelést, homlokzati festést végeztek. Kaposszekcső Község Képviselőtestülete 8 millió forintot szavazott meg a vizesblokkok teljes felújítására. Így készülhetett el a kívül-belül megújult, megszépült Sportcsarnok.

Az üdvözlő beszédek után karate bemutatóra került sor, majd az iskolások látványos sorversennyel bizonyították: szeretnek mozogni, szükség van erre a helyre! Majd a budapesti Vasas tornászai tartottak tornászbemutatót. A programot középiskolás lányok látványos fényjátékkal összeállított buzogánygyakorlata zárta.

A sok mozgás után jólesett mindenkinek egy kis harapnivaló, frissítő. A Tornacsarnok előtt az Önkormányzat látta vendégül a megjelenteket.

A délutánt amatőr asztalitenisz bajnokság zárta, ahol aki szeretett volna, megismerkedhetett ezzel a szép sporttal, aki már tudott játszani, látványos csatákon mérhette össze erejét, dönthette el, ki a jobb!

Bízunk abban, hogy a felújított Sportcsarnok sokaknak hozza majd el a mozgás örömét, érezheti a jóleső fáradtságot izmaiban egy-egy rendezvény után!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.