Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Május 01. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Berki Zsolt

Törő 60 éves

Törő 60 éves

Nekem is -mint ahogy rengeteg magyar szurkolónak- Törőcsik András volt a kedvenc magyar futballistám

Törő 60 éves
Nekem is -mint ahogy rengeteg magyar szurkolónak- Törőcsik András volt a kedvenc magyar futballistám, akit a mai napig mindenki csak Törőnek hív. Kisgyermek voltam és mégis emlékszem, ha aznap meccs volt, akkor szinte egy ország arra volt kíváncsi, hogy a szőke kis 9-es játékos aznap mit fog zsonglőrködni. Arra a szomorú hírre is emlékszem, arra a bizonyos szilvafának való ütközésnek... Sokan bánhatják, hogy nem látták Bandit focizni. Hogy kikkel is játszott együtt? Újpesten többek közt Fazekassal, Zámbóval, Feketével, Nagy Lacival, Tóth Andrással, Tóth Jokkával, Kiss Sanyival, Kardossal, Sarlóssal, Kováccsal, Szendreivel, Kozmával, Herédivel, Steidllel, Kisznyérrel. Akik nem látták Bandit focizni, azok az interneten visszakereshetik. Valószínűleg majd felmerül bennük egy kérdés. Ha ekkora tehetség volt, akkor miért nem igazolt már nagyon fiatalon külföldre, miért csak később? Állítólag akkortájt nem lehetett itthon olyan könnyen 30 év alatt külhonba szerződni. Ő nem disszidált. Leigazolták volna híres európai csapatok, az nem kérdés!!
Viszont van egy örök nagy kérdés! Mi lett volna, ha nem sorsolnak össze minket, magyarokat egy csoportba az 1978'-as VB házigazdáival az argentinokkal? Ráadásul rögtön az első mérkőzésen, ahol mi vezettünk, majd végül kikaptunk... Erről a meccsről beszélgettem Nagy Lacival és Ebedli Zolival is. Pedig olyan nevekkel volt ám fémjelezve, mint Gujdár, Mészáros Bubu, Török Péter, Martos, Kocsis, Bálint (Báró), Tóth Jokka, Tóth András, Nagy Laci, Kereki, Zombori, Pusztai, Rab, Csapó, Halász, Fazekas, Nyilasi, Törőcsik, Pintér Sanyi, Váradi. Ebedli nem volt kint... Az akkori szövetségi kapitány Baróti Lajos bácsi jóval később egy vele készített interjúban visszaemlékezve elmondta, hogy bizony le kellett volna Andrist cserélnie Nyilasival együtt... A múltból vissza a jelenbe, sajnos a Megyeri úton, a Szusza Ferenc stadionban azóta sem látok olyan ördögien cselező centert. Születésnapodon Isten éltessen, Törő!

Berki Zsolt

Címkék: Törő, Törőcsik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.