Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Június 15. 07:13, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Tucatnyi embert mentettek ki a rendőrök a hétvégén a Balatonból

Tucatnyi embert mentettek ki a rendőrök a hétvégén a Balatonból

A hétvégén a rendőrök tucatnyi embert mentettek ki a Balatonból, volt, akinek a hajója az erős szélben meghibásodott, elsodródott, felborult vagy megfeneklett.

Tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-t vasárnap.
A bajba jutottak a vízi rendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna partot érni. Szombaton Balatonlellénél egy vitorlás-csónak sodródott el a parttól mintegy két kilométerre a megélénkült szélben, elsőfokú viharjelzés idején. Mint kiderült, meghibásodott a hajó kormánylapátja, s emiatt irányíthatatlanná vált. A vízi járművön egy budapesti férfi és két fiatalkorú lány utazott, akiket a rendőrök biztonságba helyeztek, a hajót a közeli kikötőbe vontatták.

Egy másik mentésre azért volt szükség, mert Fonyód partjától mintegy 500 méterre felborult egy vitorlás, amelyről két pécsi férfi a vízbe esett. (Elsőfokú viharjelzés volt érvényben). Ebben az esetben a rendőrök segélyhívásra reagálva kezdték meg a mentést, a vitorlást is partra húzták.

A balatonkenesei vízi rendőrök szombaton koradélután Balatonalmádinál járőröztek másodfokú viharjelzés idején, amikor észlelték, hogy a parttól mintegy 200 méterre elsodródott egy szörfös, aki segítséget kér. A 43 éves budapesti férfi beszámolója szerint a viharos szél és az erős hullámzás miatt már nem tudott önerejéből visszajutni a partra.

A balatonkenesei vízi rendőrök egyszerre két bejelentést is kaptak a másodfokú viharjelzésben arról, hogy két vitorlás kishajó is a mederfenéken akadt, és működésképtelenné vált. Vezetőik az erős szélben és hullámzásban nem tudták irányítani a járművüket, ráadásul a meghajtó motorjaik is meghibásodtak. Az egyik hajóról egy, a másikról öt férfit kellett menteni.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra szombaton több bejelentés is érkezett, hogy a másodfokú viharjelzés ellenére, az erős szélben és hullámzásban is bérbe adják a vízibicikliket a Balaton déli partján. A rendőrök emiatt egy zamárdi és egy siófoki kölcsönző tulajdonosa ellen szabálysértési eljárást indítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során