Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 04. 16:25, szombat | Sport
Forrás: MTI

Túraautó-vb - Michelisz második a mogyoródi időmérőn

Túraautó-vb - Michelisz második a mogyoródi időmérőn

Michelisz Norbert a második helyen zárta a túraautó-világbajnokság (WTCC) Hungaroringen zajló fordulójának szombati időmérő edzését, így a vasárnapi első futamon ebből a pozícióból vághat majd neki a 12 körös versenynek.

A Zengő Motorsport 28 esztendős pilótája a kvalifikáció első részében a negyedik legjobb időt autózta Hondájával, majd a leggyorsabb 12 versenyzőt felvonultató második szakaszban csak a háromszoros vb-győztes, a pontversenyben élen álló francia Yvan Muller (Chevrolet) ért körbe nála gyorsabban a mogyoródi aszfaltcsíkon.
"Nagyon örülök a második rajtkockának, mert így megvan az esélyem arra, hogy dobogós helyezésért harcoljak vasárnap" - nyilatkozta az időmérő utáni sajtótájékoztatón Michelisz, aki hozzátette, majdnem tökéletes kört sikerült teljesítenie, s kiemelte, ez az eddigi legjobb kvalifikációs eredménye az idei szezonban.
"Amiatt különösen boldog vagyok, hogy a Hondával versenyzők közül ma én voltam a leggyorsabb. Mindenképpen szeretnék valamit visszaadni azoknak a szurkolóknak, akik miattam kilátogatnak a Hungaroringre" - zárta értékelését a tavaly Mogyoródon futamot, összetettben pedig privát (nem gyári) vb-címet nyert magyar pilóta.
A WTCC szabályai értelmében a vasárnapi második versenyen az időmérő első 10 helyezettje fordított sorrendben áll fel a rajtrácsra, így Michelisz a délutáni futamot a kilencedik helyről kezdheti majd meg.
Az első verseny vasárnap 12.35 órakor, a második pedig 14.50-kor rajtol el. A futamokat a Duna élőben közvetíti.
Ugyancsak szombaton a WTCC betétfutamaként rendezett AutoGP időmérő edzésén Kiss Pál Tamás a második helyen végzett, így az első sorból vághat neki a vasárnap 9.35-kor kezdődő, 19 körös viadalnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.