Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új életpályamodell és illetményemelés vár a katonákra

Új életpályamodell és illetményemelés vár a katonákra

Célunk, hogy az új, hosszútávon jól tervezhető életpálya méltó megélhetést nyújtson a honvédeknek – jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a keddi székesfehérvári MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) éves értékelő és feladatszabó értekezletén.

A miniszter a kedd délelőtti eseményen bejelentette: az életpályamodellhez igazítva idén átlagosan 30 százalékkal emelik a katonák illetményét, amely az alacsonyabb beosztásúaknál arányosan magasabb lesz.

A Magyar Honvédség vezető állománya előtt a honvédelmi miniszter utalt arra, hogy Magyarország védelempolitikájának fontos elemei a NATO-nak tett felajánlások: a pápai reptér fejlesztése, csatlakozás a gyorsreagálású kötelékhez, a Szlovénia légterének ellenőrzése, a Medinán elkészült 3D légtérvédelmi radar telepítése. Folyamatban van a honvédség missziós szerepvállalásának átalakítása. A magyar katonák sikeresen teljesítik kibővült feladataikat a nyugat-balkáni hadszíntéren, vagy az afganisztáni „Resolute Support' műveletben is.

A honvédelmi miniszter elmondta: a hazai gyakorlatokon nemzetközi szintű teljesítménnyel büszkélkedhetnek a szárazföldi csapatok. Több ezer katona bizonyította felkészültségét a Várpalota Challenge és a Közös Fellépés 2014 gyakorlaton, a Tisza több nemzeti műszaki zászlóalj pedig sikeresen teljesítette éves katasztrófavédelmi gyakorlatát Ukrajnában.

Hende Csaba az MH ÖHP ez évi feladatai kapcsán kiemelte a NATO részére felajánlott különleges műveleti képesség fejlesztését, a V4 EU Harccsoport erőinek kiképzését, illetve a szeptembertől zajló légtérrendészeti feladatok ellátását Észtország, Lettország és Litvánia légterében.

A honvédelmi miniszter mindezek mellett a szélesebb társadalmi rétegeket vonzó rendezvények sikeres teljesítését is elvárásként fogalmazta meg a katonai szervezetek számára. A tárcavezető szerint a nagyarányú illetményemeléssel, a lakástámogatási rendszer megújításával minden lehetőség adott ahhoz, hogy a magyar katonák továbbra is sikerrel végezzék munkájukat a haza szolgálatában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.