Városlista
2018. október 20, szombat - Vendel

Hírek

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

A klubot az alapítók - Balogh László, Bodó János Attila, Czétány László, Farkas Gábor, Halmai Balázs, Kardos Attila, Katatics Péter, Kovács István, Kurucz Gábor, Reizinger Attila, Szilágyi Tamás, Szőke Balázs és Tamás Péter - azzal a nem titkolt céllal hozták létre, hogy néhány éven belül a felnőtt kosárlabdát egy önálló egyesület keretein belül, de az utánpótlás-nevelést végző Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesülettel teljes körű sportszakmai együttműködésben működtessék. A Dombóvári KK elnökének Kardos Attilát, alelnököknek pedig Szőke Balázst és Kurucz Gábort választották.
Az elnökség és alapító tagok úgy vélik, hogy a férfi kosárlabda a város egyik fontos értéke, melynek fennmaradásáért és előrelépéséért mindent meg kell tenni. A DVMSE hosszú éveken át eredményesen szerepelt az első osztályú bajnokság A- és B- csoportjában, később a Dombóvári Kosársuli KE az NB II Nyugati-csoportjában ért el szép sikereket.
A DKK határozott célja az, hogy belátható időn belül a jelenleginél eggyel magasabb osztályú - NB I B-csoportos - férfi csapatot buzdíthasson a többszáz fős fantasztikus helyi szurkolótábor. Erre köteleznek a múlt évtizedes hagyományai és az utánpótlás-nevelést végző klub különböző korosztályú gárdái által elért kiváló eredmények.
Az új egyesület nagy megtiszteltetésnek veszi azt, hogy a város önkormányzata képviselő-testületi döntést hozott a DKK-hoz egyesületi tagként való csatlakozásáról. Ez a gesztus is azt bizonyítja, hogy a település vezetői fontosnak tartják a kosárlabda sportág létét és jövőjét Dombóváron.
A célok megvalósításához széleskörű összefogásra, régi és új támogatók segítségére, valamint valamennyi dombóvári kosárlabdabarát támogatására szükség lesz. Mivel egyes pénzügyi források (pl: TAO) megszerzésére az új egyesületnek csak két év működést követően nyílik lehetősége pályázni, ezért a felnőtt csapat a következő szezonban is a Dombóvári Kosársuli KE színeiben vág neki a bajnoki küzdelmeknek. A Dombóvári KK ezen idő alatt további kapcsolatok építésével, marketing-tevékenységekkel, valamint a férfi alakulat mindennapjaiban való részvétellel igyekszik segíteni a helyi kosárlabda ügyét.

Címkék: kosárlaba

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 19. 14:07, péntek | Helyi

Hivatalosan átadták a Földvár utcai víziközmű-beruházást

A város képviselő-testülete kénytelen volt 172 millió forintot arra költeni, hogy új víz- és szennyvíz-hálózatot építtessen ki a Földvár utcában, valamint az annak környékén lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanokhoz.

2018. Október 19. 08:32, péntek | Helyi

Farkas Bence új országos csúcsot futott az Ifjúsági Olimpián

Idejével megdöntötte Havas Endre által 1982-ben (36 éve) felállított országos ifjúsági rekordot is.

2018. Október 18. 13:52, csütörtök | Helyi

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték a foglalkozás középpontjába. A Százszorszép Óvodában a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot.

2018. Október 18. 08:20, csütörtök | Helyi

A kulturált borfogyasztást népszerűsítették

A tavalyinál egy hónappal korábban - október 12-én - tartották az idei Családi Borünnepet.