Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

A klubot az alapítók - Balogh László, Bodó János Attila, Czétány László, Farkas Gábor, Halmai Balázs, Kardos Attila, Katatics Péter, Kovács István, Kurucz Gábor, Reizinger Attila, Szilágyi Tamás, Szőke Balázs és Tamás Péter - azzal a nem titkolt céllal hozták létre, hogy néhány éven belül a felnőtt kosárlabdát egy önálló egyesület keretein belül, de az utánpótlás-nevelést végző Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesülettel teljes körű sportszakmai együttműködésben működtessék. A Dombóvári KK elnökének Kardos Attilát, alelnököknek pedig Szőke Balázst és Kurucz Gábort választották.
Az elnökség és alapító tagok úgy vélik, hogy a férfi kosárlabda a város egyik fontos értéke, melynek fennmaradásáért és előrelépéséért mindent meg kell tenni. A DVMSE hosszú éveken át eredményesen szerepelt az első osztályú bajnokság A- és B- csoportjában, később a Dombóvári Kosársuli KE az NB II Nyugati-csoportjában ért el szép sikereket.
A DKK határozott célja az, hogy belátható időn belül a jelenleginél eggyel magasabb osztályú - NB I B-csoportos - férfi csapatot buzdíthasson a többszáz fős fantasztikus helyi szurkolótábor. Erre köteleznek a múlt évtizedes hagyományai és az utánpótlás-nevelést végző klub különböző korosztályú gárdái által elért kiváló eredmények.
Az új egyesület nagy megtiszteltetésnek veszi azt, hogy a város önkormányzata képviselő-testületi döntést hozott a DKK-hoz egyesületi tagként való csatlakozásáról. Ez a gesztus is azt bizonyítja, hogy a település vezetői fontosnak tartják a kosárlabda sportág létét és jövőjét Dombóváron.
A célok megvalósításához széleskörű összefogásra, régi és új támogatók segítségére, valamint valamennyi dombóvári kosárlabdabarát támogatására szükség lesz. Mivel egyes pénzügyi források (pl: TAO) megszerzésére az új egyesületnek csak két év működést követően nyílik lehetősége pályázni, ezért a felnőtt csapat a következő szezonban is a Dombóvári Kosársuli KE színeiben vág neki a bajnoki küzdelmeknek. A Dombóvári KK ezen idő alatt további kapcsolatok építésével, marketing-tevékenységekkel, valamint a férfi alakulat mindennapjaiban való részvétellel igyekszik segíteni a helyi kosárlabda ügyét.

Címkék: kosárlaba

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 10:48, péntek | Helyi

Kigyulladt egy 50 m2 alapterületű garázs tetőszerkezete Dombóváron

A tűzhöz a dombóvári hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak,

2019. Március 22. 07:00, péntek | Helyi

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

A kivitelezésről szóló vállalkozási szerződést március 19-én a Városházán írta alá Szabó Loránd polgármester a közbeszerzési eljáráson nyertes cég vezetőjével.

2019. Március 21. 13:00, csütörtök | Helyi

A Belvárosi Általános Iskola is csatlakozott idén a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.

Március 18-án a Tinódi Ház színháztermében az oktatási intézmény egykori és mai muzsikusnövendékei, tanárai, valamint a Kapos Kórus adott gálakoncertet