Városlista
2018. augusztus 19, vasárnap - Huba

Hírek

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

A klubot az alapítók - Balogh László, Bodó János Attila, Czétány László, Farkas Gábor, Halmai Balázs, Kardos Attila, Katatics Péter, Kovács István, Kurucz Gábor, Reizinger Attila, Szilágyi Tamás, Szőke Balázs és Tamás Péter - azzal a nem titkolt céllal hozták létre, hogy néhány éven belül a felnőtt kosárlabdát egy önálló egyesület keretein belül, de az utánpótlás-nevelést végző Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesülettel teljes körű sportszakmai együttműködésben működtessék. A Dombóvári KK elnökének Kardos Attilát, alelnököknek pedig Szőke Balázst és Kurucz Gábort választották.
Az elnökség és alapító tagok úgy vélik, hogy a férfi kosárlabda a város egyik fontos értéke, melynek fennmaradásáért és előrelépéséért mindent meg kell tenni. A DVMSE hosszú éveken át eredményesen szerepelt az első osztályú bajnokság A- és B- csoportjában, később a Dombóvári Kosársuli KE az NB II Nyugati-csoportjában ért el szép sikereket.
A DKK határozott célja az, hogy belátható időn belül a jelenleginél eggyel magasabb osztályú - NB I B-csoportos - férfi csapatot buzdíthasson a többszáz fős fantasztikus helyi szurkolótábor. Erre köteleznek a múlt évtizedes hagyományai és az utánpótlás-nevelést végző klub különböző korosztályú gárdái által elért kiváló eredmények.
Az új egyesület nagy megtiszteltetésnek veszi azt, hogy a város önkormányzata képviselő-testületi döntést hozott a DKK-hoz egyesületi tagként való csatlakozásáról. Ez a gesztus is azt bizonyítja, hogy a település vezetői fontosnak tartják a kosárlabda sportág létét és jövőjét Dombóváron.
A célok megvalósításához széleskörű összefogásra, régi és új támogatók segítségére, valamint valamennyi dombóvári kosárlabdabarát támogatására szükség lesz. Mivel egyes pénzügyi források (pl: TAO) megszerzésére az új egyesületnek csak két év működést követően nyílik lehetősége pályázni, ezért a felnőtt csapat a következő szezonban is a Dombóvári Kosársuli KE színeiben vág neki a bajnoki küzdelmeknek. A Dombóvári KK ezen idő alatt további kapcsolatok építésével, marketing-tevékenységekkel, valamint a férfi alakulat mindennapjaiban való részvétellel igyekszik segíteni a helyi kosárlabda ügyét.

Címkék: kosárlaba

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 18. 09:13, szombat | Helyi

Dombóvári siker a Deseda UltraMaratonon

Augusztus második hétvégéjén rendezték meg a 4. Deseda UltraMaraton Futóversenyt, az ország leghosszabb távú megállás nélküli megmérettetését. Azon az egyéni- és a csapatversenyben is rajthoz álltak dombóváriak.

2018. Augusztus 17. 08:58, péntek | Helyi

Fokozott rendőri ellenőrzés Tolna megye útjain az ünnepi hosszú hétvégén

A megengedett sebességnél gyorsabban közlekedőkre, valamint az ittas járművezetőkre fókuszálnak a rendőrök.

2018. Augusztus 16. 10:54, csütörtök | Helyi

Testvére nevében kötött szerződést

A Dombóvári Rendőrkapitányság eljárást folytatott hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy csibráki lakos ellen.

2018. Augusztus 15. 10:12, szerda | Helyi

Hátrányos helyzetű családok kirándulhattak Balatonra

A Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az Új Kezdet Roma Egyesület közös invitálását 63 helybeli fogadta el az augusztus 11-i egy napos Balatonfenyves-alsói kirándulásra.