Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

A klubot az alapítók - Balogh László, Bodó János Attila, Czétány László, Farkas Gábor, Halmai Balázs, Kardos Attila, Katatics Péter, Kovács István, Kurucz Gábor, Reizinger Attila, Szilágyi Tamás, Szőke Balázs és Tamás Péter - azzal a nem titkolt céllal hozták létre, hogy néhány éven belül a felnőtt kosárlabdát egy önálló egyesület keretein belül, de az utánpótlás-nevelést végző Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesülettel teljes körű sportszakmai együttműködésben működtessék. A Dombóvári KK elnökének Kardos Attilát, alelnököknek pedig Szőke Balázst és Kurucz Gábort választották.
Az elnökség és alapító tagok úgy vélik, hogy a férfi kosárlabda a város egyik fontos értéke, melynek fennmaradásáért és előrelépéséért mindent meg kell tenni. A DVMSE hosszú éveken át eredményesen szerepelt az első osztályú bajnokság A- és B- csoportjában, később a Dombóvári Kosársuli KE az NB II Nyugati-csoportjában ért el szép sikereket.
A DKK határozott célja az, hogy belátható időn belül a jelenleginél eggyel magasabb osztályú - NB I B-csoportos - férfi csapatot buzdíthasson a többszáz fős fantasztikus helyi szurkolótábor. Erre köteleznek a múlt évtizedes hagyományai és az utánpótlás-nevelést végző klub különböző korosztályú gárdái által elért kiváló eredmények.
Az új egyesület nagy megtiszteltetésnek veszi azt, hogy a város önkormányzata képviselő-testületi döntést hozott a DKK-hoz egyesületi tagként való csatlakozásáról. Ez a gesztus is azt bizonyítja, hogy a település vezetői fontosnak tartják a kosárlabda sportág létét és jövőjét Dombóváron.
A célok megvalósításához széleskörű összefogásra, régi és új támogatók segítségére, valamint valamennyi dombóvári kosárlabdabarát támogatására szükség lesz. Mivel egyes pénzügyi források (pl: TAO) megszerzésére az új egyesületnek csak két év működést követően nyílik lehetősége pályázni, ezért a felnőtt csapat a következő szezonban is a Dombóvári Kosársuli KE színeiben vág neki a bajnoki küzdelmeknek. A Dombóvári KK ezen idő alatt további kapcsolatok építésével, marketing-tevékenységekkel, valamint a férfi alakulat mindennapjaiban való részvétellel igyekszik segíteni a helyi kosárlabda ügyét.

Címkék: kosárlaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.