Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

A klubot az alapítók - Balogh László, Bodó János Attila, Czétány László, Farkas Gábor, Halmai Balázs, Kardos Attila, Katatics Péter, Kovács István, Kurucz Gábor, Reizinger Attila, Szilágyi Tamás, Szőke Balázs és Tamás Péter - azzal a nem titkolt céllal hozták létre, hogy néhány éven belül a felnőtt kosárlabdát egy önálló egyesület keretein belül, de az utánpótlás-nevelést végző Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesülettel teljes körű sportszakmai együttműködésben működtessék. A Dombóvári KK elnökének Kardos Attilát, alelnököknek pedig Szőke Balázst és Kurucz Gábort választották.
Az elnökség és alapító tagok úgy vélik, hogy a férfi kosárlabda a város egyik fontos értéke, melynek fennmaradásáért és előrelépéséért mindent meg kell tenni. A DVMSE hosszú éveken át eredményesen szerepelt az első osztályú bajnokság A- és B- csoportjában, később a Dombóvári Kosársuli KE az NB II Nyugati-csoportjában ért el szép sikereket.
A DKK határozott célja az, hogy belátható időn belül a jelenleginél eggyel magasabb osztályú - NB I B-csoportos - férfi csapatot buzdíthasson a többszáz fős fantasztikus helyi szurkolótábor. Erre köteleznek a múlt évtizedes hagyományai és az utánpótlás-nevelést végző klub különböző korosztályú gárdái által elért kiváló eredmények.
Az új egyesület nagy megtiszteltetésnek veszi azt, hogy a város önkormányzata képviselő-testületi döntést hozott a DKK-hoz egyesületi tagként való csatlakozásáról. Ez a gesztus is azt bizonyítja, hogy a település vezetői fontosnak tartják a kosárlabda sportág létét és jövőjét Dombóváron.
A célok megvalósításához széleskörű összefogásra, régi és új támogatók segítségére, valamint valamennyi dombóvári kosárlabdabarát támogatására szükség lesz. Mivel egyes pénzügyi források (pl: TAO) megszerzésére az új egyesületnek csak két év működést követően nyílik lehetősége pályázni, ezért a felnőtt csapat a következő szezonban is a Dombóvári Kosársuli KE színeiben vág neki a bajnoki küzdelmeknek. A Dombóvári KK ezen idő alatt további kapcsolatok építésével, marketing-tevékenységekkel, valamint a férfi alakulat mindennapjaiban való részvétellel igyekszik segíteni a helyi kosárlabda ügyét.

Címkék: kosárlaba

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 15. 10:16, szombat | Helyi

Megújult a kereszt az Erdősor utcában

A város önkormányzata felújíttatta a Szigetsor utca 4. számú ház előtt 1938 óta álló keresztet. A feszület az elmúlt években jelentősen megsüllyedt, nyáron pedig a vandalizmusnak esett áldozatul.

2018. December 14. 11:08, péntek | Helyi

Kultúrájukból adtak ízelítőt a nemzetiségek

Ismét közösen rendezték meg az Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskola dísztermében a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek Adventi Gálaműsorukat a Kisebbségek Napja alkalmából.

2018. December 13. 18:27, csütörtök | Helyi

A „Szucsáva” Dalkör a fináléban is színpadra léphet

A Hontravel Kft. által hagyományőrző csoportok és szólisták számára nyolcadszor meghirdetett „Népek tánca-népek zenéje” című verseny középdöntőjét Hódmezőváráshelyen rendezték meg, ahol dombóvári fellépők is voltak.

2018. December 13. 12:00, csütörtök | Helyi

Díjakat kaptak a Dombóvári Judo Klub sportolói

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11-én a Garay János Gimnázium Dísztermében.