Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Október 11. 13:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Újabb adomány a könyvtárnak...

Újabb adomány a könyvtárnak...

A dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, Bodó Imre évek óta átadja a könyvtárnak és annak dolgozóinak az egyesület évkönyveit.

Ezenkívül a Honismereti Akadémiákon kapott helytörténeti kiadványokat is felajánlja a Helytörténeti Kutatószoba számára. Így évek múlva szinte minden megyéből lesznek kiadványaik.
Az idén Győrben rendezték meg az országos akadémiát. Jövőre pedig Nyíregyháza lesz az egyhetes rendezvény házigazdája.

Köztudott, hogy a Földi István Könyvtár és a Fekete István Kulturális Egyesület a megalapítás óta partneri viszonyt ápol. Virágné Bán Emma könyvtárvezető megköszönte a kiadványokat, melyek az intézményt gazdagítják, segítve a helytörténészek és diákok kutatómunkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 11:08, péntek | Helyi

Kultúrájukból adtak ízelítőt a nemzetiségek

Ismét közösen rendezték meg az Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskola dísztermében a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek Adventi Gálaműsorukat a Kisebbségek Napja alkalmából.

2018. December 13. 18:27, csütörtök | Helyi

A „Szucsáva” Dalkör a fináléban is színpadra léphet

A Hontravel Kft. által hagyományőrző csoportok és szólisták számára nyolcadszor meghirdetett „Népek tánca-népek zenéje” című verseny középdöntőjét Hódmezőváráshelyen rendezték meg, ahol dombóvári fellépők is voltak.

2018. December 13. 12:00, csütörtök | Helyi

Díjakat kaptak a Dombóvári Judo Klub sportolói

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11-én a Garay János Gimnázium Dísztermében.

2018. December 13. 08:15, csütörtök | Helyi

„Tanár úr kérem” bemutató Dombóváron

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának és a Szent Orsolya Iskolaközpontnak az összefogásával állították színpadra Karinthy Frigyes karcolatfüzérét,