Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2018. Október 11. 13:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Újabb adomány a könyvtárnak...

Újabb adomány a könyvtárnak...

A dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, Bodó Imre évek óta átadja a könyvtárnak és annak dolgozóinak az egyesület évkönyveit.

Ezenkívül a Honismereti Akadémiákon kapott helytörténeti kiadványokat is felajánlja a Helytörténeti Kutatószoba számára. Így évek múlva szinte minden megyéből lesznek kiadványaik.
Az idén Győrben rendezték meg az országos akadémiát. Jövőre pedig Nyíregyháza lesz az egyhetes rendezvény házigazdája.

Köztudott, hogy a Földi István Könyvtár és a Fekete István Kulturális Egyesület a megalapítás óta partneri viszonyt ápol. Virágné Bán Emma könyvtárvezető megköszönte a kiadványokat, melyek az intézményt gazdagítják, segítve a helytörténészek és diákok kutatómunkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 08:29, péntek | Helyi

Belvárosisok a Medve Szabadtéri Matekversenyen

Ebben az évben 20. alkalommal rendezték meg a Medve Szabadtéri Matekversenyt, negyedszer a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

2019. Május 23. 14:34, csütörtök | Helyi

Virágládák és paprikapalánták ajándékba

Dombóvár németországi testvérvárosába utazott május 17-én az az önkormányzati delegáció, melynek Szabó Loránd polgármester, Berta János képviselő és dr. Szabó Péter jegyző volt a tagja.

2019. Május 23. 09:03, csütörtök | Helyi

Ajándékokkal tért haza a fővárosból a dombóvári csapat

Az Országos Rendőr-főkapitányság idén is meghirdette a „Házhoz megyünk” elnevezésű országos vagyonvédelmi vetélkedő-sorozatát, melynek döntőjét május 17-én Budapesten bonyolították le egy dombóvári és további 19 csapat részv

2019. Május 22. 10:58, szerda | Helyi

„Ki a mester két keréken?”

Április 25-én Bölcskén rendezték meg a „Ki a mester két keréken?” kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét, ahol a „belvárosis” diákok elméleti és gyakorlati tudásukból adtak számot.