Városlista
2018. június 24, vasárnap - Iván

Hírek

2018. Június 12. 11:49, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Ülésezett a képviselő-testület

Ülésezett a képviselő-testület

Többek között döntöttek a Farkas Attila Tanuszoda bővítéséről, a helyi futballklub - a DFC - korábbi vezetése miatt visszafizetendő TAO-támogatás sorsáról és a Szigeterdő tervezett növény-rekonstrukciójáról is.

Május 31-én rendes, június 8-án rendkívüli ülést tartott a város önkormányzata. A képviselő-testületi tagok többek között döntöttek a Farkas Attila Tanuszoda bővítéséről, a helyi futballklub - a DFC - korábbi vezetése miatt visszafizetendő TAO-támogatás sorsáról és a Szigeterdő tervezett növény-rekonstrukciójáról is.

A települést irányító grémium tagjai meghallgatták a Dombóvári Rendőr-kapitányság előző éves tevékenységéről készített beszámolóját. Az eseményen jelen volt Tolna megye rendőr-főkapitánya is, akivel arról is szót váltottak a képviselők, hogy az általa irányított szervezet, valamint a város önkormányzata miben és milyen formába tud együttműködni. Ennek egyik kiemelt eleme a Dombóváron folyamatosan bővülő térfigyelő kamerarendszer, amit a település önkormányzata telepíttetett. A helyi köz- és a közlekedésbiztonság növelésében
egyre komolyabb szerepet betöltő hálózat számos esetben a „kék ruhásoknak” is nagy segítségére van a különböző bűncselekmények felderítésében.

Idén is támogatja a képviselő-testület az Újdombóvári Őszi Fesztivál megrendezését. A városrész nagy hagyományokkal rendelkező kulturális-szórakoztató-gasztronómiai programjának finanszírozásában tavaly óta a város önkormányzata közvetlenül is részt vállal a szervezésben, a promotálásában és a lebonyolításban hosszú ideje nyújtott segítsége mellett.

Összesen 11 millió forintból épül meg a Farkas Attila Tanuszodának az a várója, amit a sportoló gyerekek szülei használhatnak. Ha újabb fejlesztésekkel később tovább fog bővülni a létesítmény, akkor várhatóan más funkciót fog majd betölteni a szél, a nap, az eső, a hó, a forróság és a zimankó ellen védelmet nyújtó helyiség.

Döntöttek a képviselők TOP-projektek kivitelezési eljárásainak indításáról is. Három szegregációval sújtott terület felzárkóztatását célzó programhoz keres az önkormányzat vállalkozókat.
A Rákóczi és a Gagarin utcában élőket a 61-es számú főút jelentős forgalma miatt hosszú ideje jelentős zajterhelés és porártalom éri. A hatalmas teherautók közlekedése okozta problémákat gyökeresen orvosló elkerülő út megépítésére egyelőre nem számíthatnak az ingatlanok tulajdonosai, vagy használói, az önkormányzat viszont portánként legfeljebb 130.000 forinttal - a bekerülési összeg 80%-ig - támogatja a jelenlegi ajtók és ablakok hangszigetelt nyílászárókra való cseréjét.

A képviselő-testület biztosítja a pénzt ahhoz is, hogy a település térfigyelő rendszere öt új kamerával bővülhessen.

A Szigeterdőben sok a kiöregedett és veszélyes fa, amiket a szakemberek folyamatosan vizsgálnak. A leromlott állapotú egyedeket kivágják és a helyükre újakat ültetnek. A növénycsere költségét is magára vállalja az önkormányzat.

Az eddigiekhez képest más köntösben és tartalommal, de idén is lesz „Hat vár -hat rád”-túra. A helyiek és az ország minden részéből erre a programra ideérkezők körében nagy népszerűségre szert tett rendezvény szeptemberben kerül lebonyolításra. Középpontjában a középkori kardcsattogás helyett a gyaloglás és a nordic walkingozás áll majd.

Kopjafát állít a város képviselő-testülete Székelyföldön. A stratégiailag fontos Nyerges-tető volt az 1848/1849-es szabadságharc utolsó erdélyi helyszíne, ahol Tuzson János honvéd alezredes kétszáz bátor székely harcossal együtt sokáig feltartotta a Kászoni-medencét bevenni szándékozó sokszoros orosz túlerőt. A hősökre tiszteletére számos kopjafát állítottak magyarországi és határon túli magyarlakta települések önkormányzatai. Hozzájuk csatlakozik Dombóvár, a művet július végén helyezi el a város delegációja.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 23. 14:51, szombat | Helyi

Felújított orvosi rendelőt adtak át Kaposszekcsőn

Felújított orvosi rendelőt és védőnői szolgálati helyiséget adtak át szombaton Kaposszekcsőn. Az épületet a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program 59 millió forintos támogatásával korszerűsítették.

2018. Június 22. 10:14, péntek | Helyi

Segíti a dombóvári diákok német nyelvtanulását a cserediák-program

A Szent Orsolya Iskolaközpont a németországi Rudersdorf Oktatási Centrumával négy éve ápol partneri kapcsolatot. Nemrégiben 14 diák és 2 pedagógus érkezett egy hetes vendégségbe Magyarországra.

2018. Június 22. 10:09, péntek | Helyi

Buli után elaludt a vonaton, a kalauzok bánták az utazását

Vasúti jegyellenőr bántalmazása miatt vádat emeltek egy dombóvári férfi ellen - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2018. Június 21. 13:25, csütörtök | Helyi

Előadások a világnap alkalmából

Gyerekeknek és felnőtteknek is szerveztek programokat a dombóvári rendőrök.