Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Szeptember 02. 16:00, péntek | Helyi

Ünnepi tanévnyitó a Dombóvári Evangélikus Általános Iskolában

Ünnepi tanévnyitó a Dombóvári Evangélikus Általános Iskolában

Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néven, a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartása alatt folytatja a munkát az idén fennállásának 40 éves évfordulóját ünneplő oktatási intézmény.

Befogadó, integráló szellemiségben és a méltányosság jegyében képzelik el a közös együttműködést - hangsúlyozta Dr. Szenyériné Szabolcska Julianna, aki az ünnepélyes évnyitó keretében az intézmény vezetőjeként búcsúzott és adta át a „hajó” kormányzását Somfalvi Eszter kolléganőjének. Egy éve hozták meg a döntést, és szabtak teljesen új irányt az intézmény további fejlődéséhez. Úgy döntöttek, hogy egy másik zászló, egy másik fenntartó alatt hajóznak tovább annak érdekében, hogy az iskolának ne csak múltja, hanem jövője is legyen. Sikerült közös erővel megvalósítani a kitűzött célt. A leköszönő intézményvezető kiemelte, szinte egy emberként fogott össze a nevelőtestület, az alkalmazotti közösség, az iskola szülői közössége, a város vezetése és a polgármester, hogy a fenntartóváltás megtörténhessen. Bíznak abban, hogy az iránymódosítással hajójuk előbb-utóbb a Magyarországi Evangélikus Egyház által felkínál biztos kikötőbe ér.

Pintér Szilárd polgármester ünnepi köszöntőjében arról a fejlődésről beszélt, amely az elmúlt három évben jellemző volt Dombóváron az oktatási és nevelési intézmények vonatkozásában. Idén elkészült és átadásra került a megújult Tündérkert Bölcsőde és az Dombóvári József Attila Általános Iskola épülete. A Dombóvári Margaréta Református Óvoda bővítése is megtörtént. Jövőre négycsoportos új katolikus óvoda épül. Bízik a további fejlődésben, s hogy a belvárosi általános iskola újabb sikeres 40 év elé néz. A város vezetésének kiemelt céljai között szerepel az oktatási és nevelési intézmények korszerűsítése, fejlesztése. Bízik abban, hogy a következő években is hasonló ütemben és volumenben folytatódhat az építkezés.

A különleges alkalomra meghívást kapott Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is. Potápi Árpád János ünnepi beszédében elmondta: az anyanyelvi oktatás a legfontosabb magyarságunk, nemzeti identitásunk megőrzésében.

Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója köszönetét fejezte ki a megelőlegezett bizalomért. Elismerően szólt Dr. Szenyériné Szabolcska Julianna szerepvállalásáról, aki 13 év után a háttérből segíti majd az iskola fejlődését. Megjegyezte, örül Somfalvi Eszter felelősségtudatos döntésének, hiszen óriási feladatnak néz elébe. Hangsúlyozta, mindenben ott állnak majd mögötte és megadják a maximális segítséget.
Az ünnepségen köszöntötték mindazon pedagógusokat, akik korábban az iskolában tanítottak és megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik, illetve az oktatási intézmény legtapasztaltabb pedagógusait. Az esemény Szabó Szilárd lelkész imádságával és Somfalvi Eszter tanévnyitó gondolataival zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.