Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Október 05. 08:27, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Vállalkozói Egyesület alakult Dombóváron

Vállalkozói Egyesület alakult Dombóváron

Új dimenzióba lépett a vállalkozók és a dombóvári önkormányzat közötti párbeszéd. Tizenhárom alapítótaggal Vállalkozói Egyesület alakult, amelynek hivatalos alakulóülését tartották a Hotel Dombóvár különtermében.

Elindult a változás a településen az egy évvel ezelőtti választások óta, amely érezhetően motivációt ad az új ötletek és régóta dédelgetett tervek megvalósításához.

A vendégeket Gyarmatiné Kiss Éva alelnök köszöntötte. Papp Zoltán a szervezet elnöke elmondta, hogy korábban arról álmodni sem mertek a gazdaság szereplői a településen, hogy bármilyen kezdeményezés sikeres lehet és a városvezetés partnerként áll melléjük.

A konzultáción részt vett Pintér Szilárd polgármester, Tolna megye első számú vezetői; Fehérvári Tamás elnök, Orbán Attila alelnök és Naszvadi Balázs osztályvezető, valamint elfogadta a meghívást Süli János Paks II. fejlesztéséért felelős tárca nélkül miniszter és Dömötör Csaba a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellárja is.

Naszvadi Endre az újonnan alakult érdekképviseleti szervezet elnökhelyettese kiemelte, hogy a közös gondolkodás akkor indult el, amikor pár éve a korábbi városvezetés különadókkal sújtotta a vállalkozókat, majd a földadó bevezetésével az érintett mezőgazdászokat összefogásra kényszerítette. Akkor a szegmens vállalkozói kiálltak egymásért, közös érdekeikért és sikeresen megvédték álláspontjukat. Az idei évben két olyan szervezetet hoztak létre a városban, amelyek a gazdasági szereplők érdekeit képviselik, és azon felül, hogy elindult az összefogás, szakértelmükkel, tapasztalataikkal szeretnék támogatni a város fejlődését, illetve részt kívánnak venni a helyi beruházásokban.

Pintér Szilárd örömét fejezte ki az alulról jövő kezdeményes céljai vonatkozásában és arról biztosította a tizenhárom alapító tag vállalkozót, hogy nyitott az együttműködésre. A város érdeke is úgy kívánja, hogy közös párbeszéd, együttműködés valósuljon meg a vállalkozókkal.

Fehérvári Tamás hangsúlyozta, hogy Dombóváron a választópolgárok döntöttek egy évvel ezelőtt, és a változáshoz, a fejlődéshez Tolna megye vezetése mindenben támogatja a város céljait, elképzeléseit.

Süli János miniszter a térségi vállalkozások bevonásának lehetőségeiről tájékoztatta a vállalkozókat a Paks II. beruházás munkáinak vonatkozásában. Az elkövetkező tíz évben az építkezés során nagyon sok kiváló szakemberre lesz szükség, többek között szerkezetépítésben, acélgyártásban, villamos- és légtechnika szerelésben. Augusztus elején a 6-os főút mellett, Paks déli kapujában Vállalkozói Információs Pont nyílt. Az iroda célja, hogy a hazai cégeket segítse és minden információval ellássa a Paks II. beruházásának részleteivel és bekapcsolódási lehetőségeivel kapcsolatban. Tájékoztatást adnak az orosz fővállalkozó által kiírt tenderekről, a beszállítókra vonatkozó alapvető követelményekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!