Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Február 24. 17:56, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Vállalkozói fórumot tartott az önkormányzat

Vállalkozói fórumot tartott az önkormányzat

Reggelivel egybekötött vállalkozói fórumot tartott február 21-én az Omnia Rendezvényteremben a város önkormányzata.

A település gazdasági szereplői közül azoknak a vezetői kaptak meghívót az összejövetelre, melyek kiemelt partnerei, illetve minősített beszállítói az önkormányzatnak, valamint azok a cégek és vállalkozások irányítóit is invitálták, melyek évente a legtöbb iparűzési adót fizetik be a város kasszájába.
Több mint harmincan hallgatták meg a polgármester beszámolóját, aki ismertette azokat az infrastrukturális fejlesztéseket, melyeket a képviselő-testület idén meg kíván valósítani. Szabó Loránd hangsúlyozta, hogy elsősorban a helyi vállalkozásokra számítanak a különböző projektek kivitelezése során, ezért arra kérte azok első embereit, hogy adjanak be jó ajánlatokat a felhívásokra és akkor elnyerhetik a munkákat.
- Beruházások tekintetében azt látom, hogy egyre inkább élénkül a város gazdasága, van vállalkozói, befektetői kedv - emelte ki az önkormányzati vezető. - Több olyan projekt felfuttatása is folyik a településen, amikhez nélkülözhetetlenek a jól képzett szakemberek. Úgy tűnik, hogy ezek rendelkezésre állnak.
Szabó Loránd arról is beszélt, hogy a település jelenlegi munkanélküliségi mutatóin várhatóan rontani fog az a központi intézkedés, mely szerint az önkormányzatnak idéntől mintegy 30%-os önerőt - mintegy 30 millió forintot - kell biztosítania az általa alkalmazott közfoglalkoztatottak bér- és járulékköltségéhez, ugyanis az állam nem vállalja tovább egyedül ennek a foglalkoztatási formának a finanszírozását. Gazdag önkormányzatoknak egy ekkora összeg nem okoz problémát, ám Dombóvár nem ebbe a kategóriába tartozik.
A polgármester felsorolta azokat a terveket is, amiknek a megvalósítására csak akkor kerülhet sor, ha szerepet vállal a támogatásukban a kormányzat. Ilyen többek között egy új uszoda és mentőállomás építése, a kórház mellett lévő rendelőintézet felújítása, valamint a várost tehermentesítő elkerülő út kialakítása. Addig is, amíg ezek elkészülnek, nem tétlenkedik az önkormányzat, mely 237,5 millió forint hitelt felvéve és 12,5 millió forint önrészt biztosítva öt elemből álló beruházási csomagot indít 2019-ben. Ez a nappali melegedő és a népkonyha kialakításából, a bölcsőde és a Szabadság téri orvosi rendelő felújításából, a Tinódi Ház előtti tér átalakításából és a szőlőhegyi kerékpárút első ütemének megépítéséből áll.
Szó esett még azokról a színvonalas kulturális-művészeti-szórakoztató programokról is, melyeket sikeres pályázatokon nyert pénzből fog finanszírozni az önkormányzat. Számos jubileumi rendezvény is lesz, amikre ugyancsak várják a város lakóit.
A vállalkozói fórum zárásaként dr. Gonda Ádám, a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője adott tájékoztatást azokról a gazdaság-élénkítést segítő munkaerő-piaci programokról, melyeket TOP-projektek keretében valósítanak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.