Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Október 28. 14:31, szerda | Helyi
Forrás: Tóth Temetkezés

Van egy gyertyagyújtásnyi ideje? Emlékezzünk a hazájukért hősi halált halt katonákra!

Van egy gyertyagyújtásnyi ideje? Emlékezzünk a hazájukért hősi halált halt katonákra!

A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága (HáEmGo) és 16 tagszervezete a Krajczáros Alapítvány koordinálásával 2015. november 11-én nemzetközi gyertyagyújtási akciót szerveznek.

Minden megemlékezőt arra kérnek, hogy a november 11-én 11 óra 11 perckor a lakóhelyük szerinti emlékműnél, katonai temetőben, parcellákon vagy a lakásuk illetve üzemeltetett létesítményük, iskolájuk ablakában, bejáratánál legalább egy szál mécses vagy gyertya meggyújtásával fejezzék ki tiszteletüket a hazájukért halt magyar és más nemzetek katonái iránt.

A HáEmGo célja, hogy a „közös Európában együtt emlékezés" jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken maradt déd- és ükapáink sorsát, tekintsék fontosnak az emlékezetünk ébrentartását.

A Hősök – köztük a számtalan közkatona - ezáltal lesznek halhatatlanok.

„Tisztelt Emlékező!
Hisszük, hogy mindannyiunk számára egyaránt fontos, hogy e program ne egy szűk, csupán az általunk közvetlenül elérhető réteg vagy régió lakosai által kerüljön megvalósításra. Ezért javasoljuk, hogy az ismeretségi körében - az „együtt, többet, jobban" gondolat szellemisége jegyében - szíveskedjen magára vállalni az általunk most megfogalmazott célok megismertetését, vagyis a jelen felhívásunk eljuttatását. Bízunk benne, hogy a ma mundért viselő katonák illetve hozzátartozóik és parancsnokaik elsőként tekintik nagy jelentőségűnek e megkeresésünkkel azonosulást és ennek okán önként vállalják a tevékeny részvételüket" – olvasható a felhívásban.

A program fő szervezője (egyben a HáEmGo gesztora) a Krajczáros Alapítvány.

Elérhetőségeik: https://www.facebook.com/krajczaros.alapitvany http://krajczaros.uw.hu illetve krajczaros@t-online.hu, tel. 06-30-9566736

Az akció minél nagyobb nyilvánosságra hozatala érdekében kérik Önt:
- egy rövid sms vagy e-mail (krajczaros16@gmail.com) vagy levél küldésével szíveskedjenek visszacsatolást adni a részvételi szándékról,
- és az Ön(-ök) által a megemlékezéshez megnyert kör nagyságáról.

Címkék: Katonai temető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.