Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 25. 08:12, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Vandalizmus a Kis Polgárok Parkjában

Vandalizmus a Kis Polgárok Parkjában

A Konda-patak völgyébe takarítani érkező helybeli közmunkásokat elkeserítő látvány - 20 kettétört, vagy gyökerestől kitépett és szétdobált facsemete - fogadta március 20-án reggel.

A település önkormányzatának kezdeményezésére 12 éve minden esztendőben ültetnek facsemetéket a település „zöld tüdejének” számító Konda-patak mentén lévő területre azok a dombóvári szülők, akiknek gyermeke születik. Tavaly ősszel a Róka-völgybe 69 fát telepítettek az anyukák és az apukák. Azok közül húszat rongált meg egy, vagy több vandál: a csemeték egy része kettétörve, a többi pedig a földből gyökerestől kitépve hevert szanaszét. Az a tábla pedig eltűnt, melyen az újszülöttek neve volt olvasható.
A közmunkások főnökei azonnal értesítették a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalt, ahonnan a városgondok szállt ki a helyszínre.
- Mintegy 300.000-350.000 forint kár keletkezett - mondta a szemlét követően Szabotin Gábor. - Ez az összeg csak a tönkretett növényeknek az ára, ebben nincsen benne a szülőknek a munkája, illetve az önkormányzatnak az a pénze, amit a terület ültetésre való előkészítésére és az információs tábla kivitelezésre fordított.
Az önkormányzat ismeretlen tettes ellen feljelentést tett természetkárosítás és rongálás miatt a rendőrségen, valamint várja azok jelentkezését, akik bármilyen információval rendelkeznek a vandál tettről.
A gyökerestől kitépett fákat gyorsan visszaültették a földbe reménykedve abban, hogy közülük néhány még megered. A széttört csemetéket hamarosan pótolni fogják.
A barbár cselekedetet mélységesen elítélő Szabó Loránd polgármester „Ott leszek!” címmel a város hivatalos facebook-oldalán - a Természetesen Dombóváron - felhívást intézett a város jóérzésű lakóihoz. Arra kéri őket, hogy március 28-án 17 órára jöjjenek el a Róka-völgyhöz, ami a Szállásréti-tó és a Shell üzemanyagtöltő állomás között félúton található. A természetvédelmi területen lévő Kis Polgárok Parkjába érkezők segíthetnek az új facsemeték elültetésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.