Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 13. 16:22, péntek | Helyi
Forrás: Tamási Tankerületi Központ

Versenyeredmények a Tamási Tankerületi Központ intézményeiből

Versenyeredmények a Tamási Tankerületi Központ intézményeiből

Válogatás a Tamási Tankerületi Központ intézményeinek diákjai által az elmúlt öt hónapban elért különböző versenyeredményekből

Legutóbb még az elmúlt tanév végi és az e tanév őszi szünetéig terjedő időszak eredményeiről számoltunk be, most a novembertől április elejéig eltelt öt hónap mintegy 700 megyei, regionális, országos vagy nemzetközi teljesítményeiből nyújtunk összegzést úgy, hogy a kisebb iskolák területi, regionális és további versenyhelyezéseiből, a nagyobb iskolák megyei és országos sikereiből válogattunk.

A Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Fáy lakótelepi székhelyintézményének diákjai kimagasló eredményeket értek el. Gulyás Péter szaktanár készítette fel a Selyem Olivér (3. b), Scheidler Botond (4. b), Bella Bálint, Bozó Titán, Krausz Noel (4. c), Kajtár Kristóf (4. d), Bene Máté, Csibi Patrícia, Fábián Richárd, Kasler Bettina, Simon Boglárka (5. c), Várszegi Míra (5. d), Darabos Máté (6. c) összetételű csapat első lett a SportXXI. Atlétika versenyen.

Szintén az ő tanítványai vettek részt két versenyen is: előbb a Szeged Kupa Röplabda Bajnokságon ért el 5. helyet a Ferencz Tamara, Grádwohl Hanna, Pókai Lilla (6. c), Halász Gerda, Kláb Petra, Lovász Kinga (6. d) alkotta csapat, rá két hétre Budapesten az Országos Röplabda Bajnokságon ugyanők a 3. helyen végeztek, márciusban pedig Kis Nikolettel (6. d) kiegészülve a megyei Diákolimpiát is megnyerték. Ugyanezt a sikert érték el a fiúk is: a már említett Bene Mátén kívül Friedszám Zalán, Győrfi Milán (5. c), Fehér Soma, Köllő Kende (5. d), Sebestyén Ákos (7. b). Gulyás Péter úszó tanítványai a hódmezővásárhelyi országos Diákolimpián szerepeltek jól: csapatban 9. lett a Simon Dorottya (5. c), Váncsa Dorina (5. d), Fábián Mercédesz és Pókai Lilla (6. c); egyéniben 6. lett Domokos Ditta (4. d), 3. lett a gimnazista Biró Barnabás (10. o.), aki még korábban a regionális Kalocsa Kupán ért el három 1. és egy 3. helyet. A szintén gimnazista Domokos Csenge (10. o.) a regionális Gyorspont minősítő lövészversenyen szerzett 1. és 2. helyet, edzője Karl Béla.

A székhely művészeti iskolásai mindhárom tagozaton értek el kimagasló eredményeket. Studer Laura, Vercse Adél előképzős tanítványa a sárvári Nádasdy-vár Művelődési Központ országos Karácsonyi Rajzpályázatán lett díjazott, szintén az ő tanítványaiként Miszler Inez és Illés Alex a Szlovákiában meghirdetett nemzetközi Világörökségünk-képeslap tervező pályázaton ért el 2. helyet. Kertész Jánosné három tanítványa országos versenyre nevezett: a budapesti Hagyományok Háza Karácsonyi Rajzpályázatán Sigray Karola 3. lett, Brauer Izabell és Gyenei Lili Sára a Pécsi Kulturális Központ országos Toldi képregény rajzoló pályázatán kapott különdíjat. Vercse Adél tanítványainak további sikerei: a Közútkezelő „Álomút” című országos pályázatán Beréti Kristóf és Antal Dóra különdíjat kapott, az Esterházy Magánalapítvány ESTÖRI JUNIOR Kreatív Alkotói Versenyén Lőrincz Boglárka művét kiállították, ugyanitt kiállították Kertész Jánosné tanítványának, Miszler Ineznek a művét is.

Szarvas Szilvia Mónika 48 tanítványa a XV. Országos Táncjáték Fesztiválon lett első. Két továbbképzős tanítványa pedig egyéniben indult a XXVII. Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon: Bíró Laura 3., Szabó Anna Lili 1. lett. Az alapfokú művészetoktatás hozzáadott érték mérője és a pedagógus szakmai sikere is, ha egy tanítvány művészeti középiskolában folytatja tanulmányait: Pilisi Mírát felvették a Pécsi Művészeti Szakközépiskola táncművészeti tagozatára.

A zeneoktatásban is születtek sikerek: Színé Köntös Hedvig tanítványaként Szőts Ármin a XV. Országos Friss Antal Gordonkaversenyen ért el első helyet. Seleljo Jaroszlav két tanítványa 2. helyezést (Pókai Lilla) és 1. helyezést (Havasi Kristóf János) ért el a Szabadkán rendezett FEMUS Nemzetközi Zenei Fesztiválon. A Tolna Megyei Klarinétos és Szaxofonos Találkozón szintén az ő tanítványai érdemeltek ki három kiemelt arany minősítést és különdíjat (Pókai Lilla, Pókai Ágnes, Scheidler Réka), egy kiemelt arany minősítést és nívódíjat (Havasi Kristóf János). A „Cinegemadár” Tolna Megyei Népzenei Versenyen Siklósi Krisztián tanítványaként Biszak Bence Attila kiemelt arany minősítést kapott. A Tolna Megyei Zongoraversenyen Seleljo Alexandra két tanítványa kiemelt 1. helyet szerzett: Ferencz Péter és Marcsek Máté Ferenc. A Tolna Megyei Szolfézsversenyen az előbb említett és Ányos Andrea által felkészített Ferencz Péter Abszolút 1. lett.

A kakasdi Bezerédj Amália tagintézményből Hanzel Jánosné tanítványai, Radványi Angéla (5. o.) és Sebestyén Zalán (6. o.) a megyei Repülés a mesék szárnyán versenyen 2. és 1. helyezett lett, Varga Kincső Réka (8. a) a Vaskúton rendezett Sebestyén Ádám Székely Mesemondó Versenyen országos 2. lett a maga kategóriájában.

A Mórágyi Általános Iskola 8. osztályos tanulója, Göbl Bettina a megyei „Víz az élet forrása” rajzpályázaton különdíjat kapott, felkészítő pedagógusa Schwartzné Horváth Anna. Ugyanő volt a felkészítője Simon Lucának (5. o.), aki a Babits Mihály Általános Iskola megyei rajzpályázatán 3.

helyezett lett. Mucska Melinda és Sóvári Gábor négy tanítványa szerzett a regionális „Út a csúcsra!” tehetségkutató atlétika versenyen első helyet: Kanalas István (7. o.) távolugrásban, Novotni Krisztofer (5. o.) súlylökésben, Flóris Beatrix (6. o.) és Komiáti László ((8. o.) medicinlabda dobásban. Bagyom Zsófia (5. o.) a Megyei Német Vers- és Prózamondó Versenyen 3. helyezett lett, felkészítő pedagógusa Petrovics Katalin; ugyanőt Soós Mária készítette fel a Hollósi László Természetismereti versmondó versenyre, ahol 1. helyezést ért el; ugyanő és a már szintén említett Göbl Bettina mellett Grassy Gréta, Morvai Zsóka (6. o.) és Nagy István János (8. o.) az Esterházy Magánalapítvány ESTÖRI JUNIOR Kreatív Alkotói Versenyén különdíjat kapott, felkészítő pedagógusuk Schwartzné Horváth Anna.

A Nagymányoki II. Rákóczi Ferenc Általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai közül két pedagógus, Stallenberger Józsefné és Jakab Károlyné tanítványai értek el nívós eredményeket. Előbbi pedagógus készítette fel a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei fordulóján egyéniben 3. helyezett Jurasits Bencét (4. o.), 2. helyezett Melcher Ákost (2. o.); csapatban 3. helyezett Biró Gergőt, Bitter Dánielt, Illés Marcellt és Köő Bertoldot (6. o.), 2. helyezett Csoma Dominikot, Kasler Dávidot és Melcher Ákost (2. o.), és az 1. helyezett Barabás Lénát, Kulcsár Lídiát és Ömböli Dánielt (3. o.).

Utóbbi pedagógus két tanítványa pedig a regionális Négykezes Zongoraversenyen Tolnán lett 1. helyezett: Feik Debóra és Feik Johanna.

A Zombai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában Márton Éva két tanítványa megyei 2. helyet szerzett Német Vers- és Prózamondó Versenyen: Greksa Virág (2. o.) és Kósa Zsófia (5. o.). Biró Botond (7. o.) Tóthné Köteles Ildikó tanítványaként két megyei 1. helyet, Hajas Zoltán tanítványaként pedig egy megyei 1. helyet szerzett: a Lotz János Szövegértési és Helyesírási Versenyen és a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási Versenyen, illetve az Országos Német Nyelvi Versenyen. A III. korcsoportos leány kategóriában a megyei kosárlabda diákolimpián 3. helyezést ért el: Magyarosi Fanni, Mathész Csenge, Mózer Fanni, Reining Flóra, Staub Bodza, Szabó Barbara, Takács Izabella, Varga Emma, felkészítő pedagógusuk Tóth Károly.

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Hunyadi téri székhelyintézményének tanulói még 2017 végén értek el sportsikereket: Kovács Dávid Zalán (4. a) regionális atlétika versenyen lett 3. helyezett, edzője Halmainé Horváth Katalin; ugyanő Országos Judó Versenyen lett 7., itt edzője Bocz Róbert; Vercz Krisztián (8. b) karate magyar bajnokságon az

egyik kategóriában a 9-16., a másikban az 5-8. helyen végzett., egy Sopronban rendezett nemzetköziversenyen pedig 3. helyezést ért el, edzője Szabó Csaba. Még ebben az időszakban Nyári Éva tanítványaként Szabó Zalán (7. a) a Regősök húrján Vers- és prózamondó versenyen a maga korosztályában országos 1. helyezett lett. Szintén az ő tanítványaiként a Csicseri együttes (3. a, b o.) a „Cinegemadár” Tolna Megyei Népdaléneklési Versenyen kiemelt arany minősítést szerzett, ugyanitt ugyanezt a sikert érte el Bódis Péterné 1. a osztályos tanítványa, Süveges Mátyás. A Schneider Lajos megyei népdaléneklési versenyen aranyminősítést szerzett Balázs Márta tanítványaként Varga Zsófi (8. a). A 3-4. osztályos ének-zene tagozatosokból álló Kiskórus az Éneklő Ifjúság kórusminősítő hangversenyen arany diplomát és Az Év Kórusa címet érdemelte ki, felkészítő pedagógusuk Bódis Péterné; ugyanitt a szintén tagozatos 5-8. osztályosok Nagykórusa ugyancsak arany diplomát érdemelt ki, az ő felkészítő pedagógusuk Nyári Éva. Reith Áron (5. b) a TITOK Anyanyelvi verseny megyei fordulójából országos döntőbe jutott, felkészítő pedagógusa Erdősné Fedeles Zita. Perei Viktor (5. a) és Király Zsófia (7. a) Markovits Edit ill. Ribáné Fülöp Erika tanítványaként az Orchidea Pangea Matematika Versenyen megyei 2. helyezettek lettek. A Bendegúz Nyelvész Verseny országos döntőjébe jutott megyei 1. helyezésével Horváth Gergő (1. b) Tóthné Szigeti Sarolta tanítványaként és Csizmadia Xénia (6. a) Maltasics Erika tanítványaként. Embersitsné Bóta Éva a felkészítője a Jedlik Ányos fizikaversenyen országos döntőbe jutott 7 diáknak: a már említett Reith Áronon (5. b) és Szabó Zalánon (7. a) kívül Reith Ármin, Dolák Zita (3. c), Rumbus Zoltán (4. a), Babodi Máté, Dolák Luca (5. b), az országos döntőben aztán Szabó Zalán 3. helyezést ért el. Szintén ő volt a felkészítő tanár a Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjére, ahol három 2. helyet szereztek tanítványai: a már említett Dolák Zita (3. c), Vati Marcell (7. a) és Furulyás Lilla (8. b). A további sportsikerekről: A megyei úszó diákolimpián László Alícia (4. c) és Majoros Léna (4. b) 2. és 3. helyen végzett, edzőjük Fehérvári Levente. Ockenfusz Enikő aerobikos tanítványai a területi döntőről bejutottak az országosra: Keszthelyi Kira, Pajic Darja (6. a), Perei Nóra (7. a), Csuti Patrícia, Puchner Petra (7. b), Hetesi Diána (7. c), Pápai Patrícia (8. b). Juhász László mezeifutó csapata a megyei diákolimpián 3. lett: Rákosfalvi Bori Anna, Perei Sára (1. a), László Florina (2. c), Filótás Zsófia (3. c), egyéniben pedig a már kétszer említett Dolák Zita (3. c) 2. helyezett lett.

A döbröközi tagintézménynek az 5. osztályos Bereczki Zsuzsannából, Fülöp Adriennből és Lázár Lucából álló csapata a regionális ZöldOkos Kupán ért el 4. helyet, felkészítő pedagógusuk Kordélyné Törő Mária.

Az alapfokú művészetoktatási tagintézmény versenytánc tagozatának tanulói még ősszel párosban és szólóban is értek el sikereket: Tóth Krisztián és Lindmayer Jázmin Zalaegerszegen, Kaposváron és Nagykanizsán területi versenyeken szereztek egy 6., három 5., egy 3. és két 2. helyet, Kiskunhalason Országos Bajnokságon végeztek latintáncokban 15., sztenderdtáncokban 11. helyen. Nagy Kevin és Sávai Dorina a XIII. Ametiszt Kupán Kaposváron szereztek latintáncokban területi 2. helyet. Sávai Dorina és Ropoli Rebeka ugyancsak Zalaegerszegen és Kaposváron szereztek latin szóló táncaikkal 6., 3., 2. és 1. helyezést, ekkor még Balázs Erik volt a táncpedagógusuk. Ropoli Rebeka tavasszal megismételte egy újabb kaposvári területi versenyen az 1. helyezését, felkészítője Falvai Lóránt.

A Dombóvári József Attila Általános Iskola diákjai is kiemelkedő eredményeket értek el. Még a 2017 végi időszakban Vass Bertalan (3. a) a megyei asztalitenisz diákolimpián 2. helyezett lett, felkészítő pedagógusa Juhász Gábor. Pretzné Wadl Ildikó tanítványai ugyanebben az időszakban a Floorball és Kispályás Floorball Diákolimpián értek el sikereket, hiszen a lányok három megyei 1., a fiúk egy megyei 3. helyet szereztek floorballban: Nagy Rebeka (2. b), Nagy Fruzsina (3. a), Árr Alexa, Herr Viktória, László Liza, Tóth Tamara (3. c); Gyenis Gréta, Heil Hanna (3. c), Hársfalvi Dzsenifer, Tigelmann Hanna (4. a), Fónai Rebeka, Fridrich Panka (4. c); Bodonyi Alexandra, Gulyás Fanni, Kecskeméti Kármen, Királyvári Vivien, Szarka Tímea (8. a); Fenyvesi Merse Dániel, Ruppert Dominik (4. a), Jauch Bence, Ruzsicska Márk, Szűcs Márton (4. b), Ollé Márton (4. c). A kispályás floorball országos elődöntőjében a II. korcsoportos csapat országos 4. helyezést: Heil Hanna, Gyenis Gréta (3. c), Hársfalvi Dzsenifer, Tigelmann Hanna (4. a), Fridrich Panka, Fónai Rebeka (4. c); az I. korcsoportos csapat 3. helyezést: Ignácz Zoé Rozália (2. c), Nagy Fruzsina (3. a), Árr Alexa, Gloiber Hédi, Herr Viktória, Tóth Tamara (3. c); a IV. korcsoportos csapat pedig 1. helyezést ért el: Bodonyi Alexandra, Gulyás Fanni, Kecskeméti Kármen, Királyvári Vivien, Szarka Tímea (8. a), majdnem ez a csapat az országos döntőben aztán 3. helyezett lett: Bocz Dorka, Bodonyi Alexandra, Ingula Panna, Királyvári Vivien, Szarka Tímea (8. a). A 8. c osztályos Ábrahám Nóra, Ollé Zsófia és Szűcs Fanni a Müller Ferenc Kémia Emlékversenyen csapatban megyei 3. lett, felkészítő pedagógus Esküdt Tímea. Kovács Kincső (3. c) és Janka Domitilla (8. a) Kimagasló Díjlovagló teljesítményért vehetett át államtitkári elismerést, Farkas Bence (8. a) pedig atlétika kategóriában Tolna Megye Legjobb Sportolója elismerést kapott. A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei döntőjében 2. helyet ért el egyéniben Kátai Flóra és csapatban vele együtt Fodor Krisztina, Gőgös Boglárka (7. b), 1. helyen végzett Apáti Márk (2. c), Sperling Tímea és Erdősiné Kardos Andrea pedig a legjobb felkészítő tanár díjat kapták. A floorball csapattal már sikert elérő Tigelmann Hanna a megyei Német Nemzetiségi Versmondó Versenyen megyei 1. helyezett lett, felkészítő pedagógusa Glaubné Nagy Ildikó.

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium is tanulmányi, művészeti és sportsikerekkel büszkélkedhet.

Bíró Dávid (9. a) a megyei Illyés Gyula Szavalóversenyen 1. helyen végzett, az Eötvös József Szónokverseny székesfehérvári regionális döntőjét nyerte meg, felkészítő pedagógusa Albrecht Ferenc; Dávid a Regősök húrján Vers- és prózamondó versenyen aranyfokozatot ért el, felkészítésében még Erdősné Fedeles Zita működött közre. Szabó Gréta (5. n) a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny megyei 1. helyezettje lett, felkészítő pedagógusa Batka Ágnes. A Haza és Haladás Országos Történelem Versenyen Göblyös Csenge és Vida Dominik (11. b) csapatban 6. helyen végeztek, felkészítő pedagógusuk Hajós Károly. A Bolyai Matematika Csapatverseny Kárpát-medencei döntőjében szintén 6. helyezett lett Balika Máté, Lakatos Lukács, Valigura Ádám, a már említett Szabó Gréta, (5. n); Lakatos Lukács az Orchidea Pangea Matematikaverseny megyei döntőjét

megnyerte, az országos Bátaszéki Matematikaversenyen 9. helyezett lett, felkészítő pedagógusuk Mesterházyné dr. Illés Ágnes. a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Versenyen országos 15. helyezett lett, Somlyai Flóra (10. a) 13. helyezett lett; utóbbi diák a Fodor József Országos Biológia versenyen 40., Bírtalan Luca (10. n) 33., Tóth Dániel (11. b) 29. helyen végzett, felkészítő pedagógusuk Kisvárdainé Fábián Erika. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyen csapatban országos 13. helyezett lett az előbb említett Somlyai Flóra mellett Tavasz Petra (10. a), Dávid Szilárd (11. b), ugyanitt a másik csapat (a már szintén említett Simonics Liliánán kívül Kovács Klaudia (10. b), Tóth Dániel (11. b) 9. helyet szerzett, a két csapat felkészítésében még Kisvárdai Antal vett részt. A pécsi Regionális Olasz Verseny 1. helyezettjei lettek csapatban: Kalocsa Lilla, Nagy Amanda, Slavati Zsanett, Strijk Johanna (11. b), Forgács Fanni, Tulézi Zalán, Rohonczi Ninon (11. n), utóbbi egyéniben is 1. lett, ugyanők a már említett Tóth Dániellel kiegészülve a Festival d’ Italiano Országos Olasz Versenyen 3. helyezést értek el csapatban, Rohonczi Ninon pedig egyéniben ugyancsak 3. helyezett lett; Jobbágy Botond és Juhász Szabina (7. n) a Glaspelenspiel országos német nyelvi, kultúrtörténeti és országismereti versenyen utóbbi 15. előbbi 2. helyen végzett; a már szintén említett Nagy Amanda az Olasz nyelv Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 23. helyezést ért el, mindannyiuk felkészítő pedagógusa Dr. Szóka Bernadett.

A megyei Bátaszéki Művelődéstörténeti Versenyen csapatban 1. helyen végzett Janocskó Zsófia és Spráger Lina (9. n), felkészítő pedagógusuk Krommer Anita. Kardos Abigél (5. n) és Bozsits Zsófia (6. n) a regionális Dombó Pál Tanulmányi Versenyen szerzett 1. helyet, felkészítő pedagógusuk Batka Ágnes illetve Király Gyuláné. A pécsi Regionális Musicaléneklési Versenyen 1. helyen végzett a már említett Kalocsa Lilla, felkészítő pedagógusa dr. Pappné Farkas Gabriella. A megyei úszó diákolimpián egyéniben 1. helyezettek lettek: Boda Ajtony (10. a), Gyenei Ferenc, Sarkadi Balázs, Sinka Bálint (11. b) és Dunai Lili (9. c); az országos döntőn egyéniben Sinka Bálint 9., Boda Ajtony 11., Sarkadi Balázs 13, csapatban ugyanők Gyenei Ferenccel kiegészülve 8., Dunai Lili két számban 10. helyezést értek el, a kisebbek között Király Dániel (6. n) 16. és 15., Pozsgai Alexa Mercédesz (8. n) 5. helyezést ért el, edzőik Fehérvári Levente, Fehérvári Róbert, Kecskés Andrea, Nagy Roland és Tancsa Norbert. Az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjében a csapat (Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs (9. n), Právics Dániel (6. n)) 1., az országos döntőben pedig 2. helyezett lett, edzőjük Kovács Károly. Bárány Kristóf (9. b), Ács Levente, Esküdt Mihály, Nagy Ákos és Strijk Barnabás (8. n) a mezeifutó diákolimpia megyei döntőjét megnyerték, utóbbi egyéniben is győzött, edzőjük Fazekas Gáspár. A Tari Sándor Márk (10. a), Gebhart Kevin, Rózsás János (10. b), Szőcs Levente (10. n) összetételű csapat a floorball diákolimpia megyei döntőjét megnyerte, az országos elődöntő 2. helyén, majd a döntő 4. helyén végzett, edzőjük Jakab Ágota. A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos elődöntőjében is, döntőjében is 2. helyet szerzett a már említett Kőszegi Gergő és Szabolcs mellett még Havanecz Zsoltból és Schönfelder Katából (9. c) álló csapat; a „kisebbek”: Berta Boldizsár, Futó Dániel, Horváth Boldizsár, Rákosfalvi Soma (7. n) az előbbi fordulóban 3., a döntőben 4. helyezett lett, felkészítő pedagógusuk Dr. Szenyéri Zoltán.

A Kaposszekcsői Általános Iskola sporteredményei: a Mezeifutó Diákolimpia megyei döntőjében csapatban 2. helyen végzett Baranyai Ármin (3. o.), Csapó Tamás, Marton Bence (4. o.), Tímár Bálint, Hideg Robin (5. o.), felkészítő pedagógusuk Pittinoné Kutas Erika. Antal Petra (4. o.) tagja volt az Aerobik Országos Magyar Kupán 7. helyezett csapatnak, edzője Ockenfusz Enikő. Iberhardt Bence (8. o.) az Atlétikai Fedettpályás Serdülő Bajnokságon szerzett 3. helyet, edzője Tarr Imre.

A Kurdi Körzeti Általános Iskola két tanulója, Szigeti Zsófia (5. o.) és Horváth Fanni (6. o.) a Német Szépkiejtési verseny megyei döntőjében 3. helyen végzett, felkészítő pedagógusuk dr. Faragóné Wágner Kornélia.

A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium hőgyészi székhelyintézményének diákjainak sport- és tanulmányi versenysikerei: a regionális „Út a csúcsra” tehetségkutató atlétika versenyen 1. és 2. helyezéseket ért el súlylökésben és medicinlabda hajításban Máté Alex és Molnár Annamária (8. o.); az Integrált Kézilabda Diákolimpia országos döntőjét megnyerte az Amma Máté, Dózsa György, János Szabolcs, Kalányos Levente, Kovács Tamás, Magyar Szabolcs, Polonyi Barnabás (8. o.) összeállítású csapat, mindannyiuk felkészítő pedagógusa Balaskó László. Feith József (3. a) a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján 2. helyezett lett, a Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia XIX. Nyelvész tanulmányi tanulmányi versenyének döntőjét pedig megnyerte, felkészítő pedagógusa Kérőné Tanner Éva.

A gyönki tagintézmény tanulmányi versenyeredményei: Bakonyi Lili (6. b) és Csizmadia Péter (4. a) a regionális Dombó Pál Tanulmányi Versenyen szerzett 3. helyet, Péter a Lotz János Országos Szövegértési és Helyesírási Verseny országos döntőjében 6. helyezett lett, felkészítő pedagógusa Szőcs Judit illetve Baka Andrea. Kiss Zétény Szilveszter (7. b) az Országos Történelem Tanulmányi Verseny országos döntőjében 5. helyet ért el, felkészítő pedagógusa Radványi Ferenc.

A gimnáziumi tagintézmény szintén tanulmányi versenyeken ért el sikereket: Horváth Fanni (8. c) az Illyés Gyula Szavalóversenyt kategóriájában megnyerte, felkészítő pedagógusa Szloboda Anita.

Domokos Eszter (8. a) a megyei Német Versmondó versenyen 1. helyezett lett; Both Attila, Dick Joanna, Scháf Máté, Schmidt Éva (10. a) a Pécsen rendezett országos Német Műfordító Versenyen csapatban 2. helyezést értek el, felkészítő pedagógusuk Lászlóné Pechli Zsanett.

Az Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola diákjai tanulmányi és sport versenysikereket értek el: Macher Rózsa (6. a) a megyei Regionális Matematikaversenyen 3. helyezett lett, felkészítő pedagógusa Macher Róbertné. Szabó Bence (8. b) a megyei Technika, életvitel és gyakorlat tantárgy dunántúli versenyén 2. helyezést ért el, felkészítő pedagógusa Vajda Jenő. A Sakk Diákolimpia megyei döntőjét saját kategóriájukban valamennyien megnyerték: Buczkó Ábel (2. a), Bati Zsóka (4. a), Kovács Bence (5. a), Tóthi Viktória (6. a), Orsós Roland, Frank Benedek, Frank Marcell (7. b), ugyanők az országos döntőben a fenti sorrendben 12., 23., 18., 8., 21., a két utolsó fiú (képünkön bal oldalon) a profi kategóriában 41. és 37. helyezett lett, edzőjük Lódi László. Sipos Kristóf (8. a) az Országos Angol Nyelvi verseny megyei fordulójában 2. helyen végzett, felkészítő pedagógusa Gábor Anita. Szabó Nándor (6. f) a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny regionális fordulójából továbbjutott az országos döntőbe, felkészítő pedagógusa Simon Gábor.

A Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium székhelyintézményének diákjai Farkas Rita tanítványai az Orchidea Pangea Matematikaverseny megyei döntőjében a 10. évfolyamosok között a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára felállhattak: Meilinger Róbert egyéniben 3., Váczi Enikő Virág 2., Oroszi Nikoletta 1. helyezett lett. A XII. Vass Lajos Népzenei Verseny regionális elődöntőjében arany fokozatot érdemelt ki Szabó Róbert (11. g), felkészítő pedagógusa Dolovainé Gyarmati Erzsébet. Az Aumann Mathias, Bodó Bence, Fésüs Kira, Sümegi Nóra, Vonya Tamás (12. g) összetételű csapat a megyei Katasztrófavédelmi Versenyen 2. helyezett lett, felkészítő pedagógusuk Enesei József. A Szabadi István által felkészített Molnár Szabolcs (9. g) a Fedettpályás atlétikai verseny 1000 m futás számában megyei 1. helyezett lett.

Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyintézményének tanulói tanulmányi, művészeti és sportsikerekkel büszkélkedhetnek: A Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjében Bognár Ágnes, Gelencsér Zalán és Péti Dávid (4. a) 16. helyen végzett, felkészítő pedagógusuk Obernyikné Németh Ilona. A Lotz János Szövegértési és Helyesírási Verseny országos döntőjében egyéniben Ódor Bence (4. c) 13. helyen, a már említett Péti Dávid (4. a) 11. helyen végzett, előbbi felkészítő pedagógusa Benkőné Nyírő Judit, utóbbié Gasparicsné Schönleber Andrea. A Fülöpné Veress Mária által felkészített Horváth Hajnal Cinka (5. b) a regionális Dombó Pál Tanulmányi Versenyen kategóriájában 2. helyezett lett. A „Cinegemadár” Tolna Megyei Népzenei Versenyen a Büttl Zsófia, Tóth Zsóka (5. b), Csiszár Csenge (6. d) és Vati Gabriella (7. a) alkotta csapat kiemelt arany minősítést érdemelt ki., felkészítő tanáruk Gulyás Ildikó. Az „Ismerd meg!” MTVA televíziós vetélkedő országos fordulójában két csapat is 1. helyen végzett: az 5. osztályos Bati Nikolett, Horváth Bernadett, Lukács Noémi, Szász Kata, illetve Göbölös Diána, Horváth Gábor, Neubauer Sára Anna, Orsós Eszter Júlia (6. a) és az előbb említett Csiszár Csenge, előbbiek felkészítő pedagógusa Turjanica Attila, utóbbiaké Gosztola Gabriella. A 6. d osztályos Barsai Tamás, Szili Evelin, Zachar Zsófia és az immár harmadszor sorolt Csiszár Csenge a megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen csapatban 2. helyen végeztek, felkészítő pedagógusuk Kövér istván.

Az alapfokú művészetoktatási intézményegység növendékei megyei versenyeken négy kiemelt arany minősítést illetve 1. helyezést értek el: különdíjat is kapott Tóth Márton Máté (5. évf.) a Tolna Megyei Klarinétos és Szaxofonos Találkozón, felkészítője Ótus László; Tolnai Dóra (előkészítő 2. évf.) a Tolna Megyei Zeneiskolák VIII. Fuvolás Találkozóján, felkészítője Kocsis Éva; Bóka Boglárka (1 évf.) és Vásárhelyi Kornél (7. évf.) a Tolna Megyei Zongoraversenyen lett első, felkészítőik Antal Tamás és Antal József.

A nagykónyi Tamási Lajos Tagiskola csapata a már említett „Ismerd meg! vetélkedő megyei fordulójában 1. helyen végzett: Ignácz Dorina (5. o.), Horváth Márk, Papp Kincső Luca, Stanyo Tamara (6. o.), felkészítő pedagógusuk Hati Eszter. Az Ugróköteles Diákolimpia megyei döntőjén egyéniben 1. helyezett lett Szaka Loretta Laura (2. o.) és Lakatos Debóra Renáta (6. o.), szintén 1. lett az utóbbi lányon kívül még a már szintén említett Papp Kincső Lucából, Papp Léna Adélból és Szép Katából (8. o.) álló csapat, felkészítő tanáruk Pálinkás Judit.

Az intézmény regölyi telephely 3. osztályos tanulója, Orsós Milán a Súlyemelés Diákolimpia megyei döntőjében 2. helyen végzett, felkészítője Bachmann Béla.

Összesítve a Tamási Tankerületi Központ tizennégy eredményt közlő intézményének diákjai 9 harmadik, 7 második és 8 első helyet szereztek országos tanulmányi, művészeti és sportversenyeken; 1 harmadik, 3 második és 1 első helyet pedig nemzetközi művészeti és sportversenyen. Gratulálunk valamennyi diákunknak és a külön terhet is vállaló szülőknek, valamint valamennyi felkészítő pedagógusnak és edzőnek!

Tamási Tankerületi Központ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.