Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 18. 15:38, hétfő | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

Vidám Márton-nap a Belvárosiban

Vidám Márton-nap a Belvárosiban

Az elsősök lampionjai világították meg az aulában a német nemzetiségi tagozatos diákok és büszke szüleik, valamint tanáraik arcát.

Napokkal korábban alsós és felsős gyerekek lelkesen készítették a csuhédekorációt, mely a nagyterem díszéül szolgált.

Királyné Oletics Szerén igazgatóhelyettes köszöntője után az ötödikesek a Hófehérke és a hét törpe átdolgozott mesét adták elő németül. A darab nem nélkülözte a humort sem. A 2. és 3. osztályosok német nemzetiségi táncokat mutattak be. Balaskó Anna és Bordács Zoé tolmácsolásában hallhattuk a Márton-legendát két nyelven.
A nemzetiségisekből álló zenekar gondoskodott a jó hangulatról, Balaskó János vezetésével hangulatos zeneszámokat adtak elő, s hat kisdiák énekelt. Vastaps kísérte a negyedikesek német táncát, a sokéves gyakorlás meghozta gyümölcsét. Bertold Brecht verse után a harmadikosok önfeledten énekelték: Laterne, Laterne.

A műsor végén Kaszás Zoltán tankerületi igazgató úr köszönetet mondott a gyerekeknek azért, hogy beszédben, táncban, mozdulatokban ápolják a német nemzetiségi hagyományokat. A gyerekeket Gyenei Zsuzsanna, Märcz Tünde, Tímárné Szücs Szilvia és Főbusz Nóra készí-tette fel.
A Márton-napi szokásokat megőrizve a közel kétszázötven szereplő kisgyerek pogácsát kapott ajándékba az Idegennyelv Munkaközösségtől.

Címkék: Márton-nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.