Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 30. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

Zöld hagyományokkal együtt a zöld generációkért

Zöld hagyományokkal együtt a zöld generációkért

A Dombóvári OTP Fiók (Dél-dunántúli Régió) 12 munkatársa önkéntes programban/pályázatban vett részt.

Péter Dániel, a nem csak színében, hanem szemléletében is zöld bank fiókvezetője összefogott Szenyériné Szabolcska Juliannával, a dombóvári Belvárosi Általános Iskola igazgatónőjével azért, hogy a környezeti nevelés még nagyobb hangsúlyt kapjon az intézményben, illetve példaértékű legyen a város lakói számára is. Az intézményvezető büszkén jelentette be, hogy iskolánk a napokban elnyerte az örökös öko-iskola címet.
Október 24-én az OTP önkéntes csoportja és 25 diák a tereprendezés után örökzöld cserjéket, évelő növényeket és fákat ültetett az iskola előkertjébe Nagy Sándor, nyugdíjba vonult intézményvezető irányításával. Zöld növények vásárlására a projekt 80 000 Ft-ot biztosított. E kezdeményezés segít abban, hogy közvetlen környezetünk megújuljon; a parkosítással a meglévő zöldfelületek minősége és mennyisége javuljon; a gyermekek és a felnőttek környezettudatos gondolkodása megerősödjön.
A növényültetés után az OTP munkatársaiból, pedagógusokból és diákokból álló csapatok szellemi és ügyességi vetélkedőn vettek részt, melyet Somfalvi Józsefné, az iskola öko-vezetője állított össze. A vidám hangulatú vetélkedés után a csapatok átvehették nyereményeiket; majd az Árok pékség készítményeit a résztvevők együtt fogyasztották el.
A kooperatív munkára épülő nap minden pillanata a résztvevők öko-szemléletének formálásához, az élményközpontú környezetkép kialakításához kapcsolódott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.