Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek | Helyi

2012. Március 29. 06:40, csütörtök |

Papírvirágok, báránykák, lyukas és díszes tojások Kaposszekcsőn

Közel hetven érdeklődő vágott, ragasztott és tépkedett március 27-én délután a kaposszekcsői Közösségi Házban megrendezett húsvéti alkotóházban.

2012. Március 28. 23:50, szerda |

Úszás: Komlón tették le névjegyüket a legifjabbak

Horváth Éva edző vezetésével a Dombóvári Sportiskola Egyesületet legifjabb versenyezői is részt vettek a március 25-én, Komlón megrendezett IX. Hélix-Rati Kupa Úszóversenyen.

2012. Március 28. 21:50, szerda |

Dr. Lotz János nyomdokain: belvárosis diákok országos sikerei

A Lotz János szövegértési és helyesírási verseny országos fordulójára a dombóvári APOK Belvárosi Általános Iskola két diákját - Szórádi Zsófiát (8.a) és Németh Margarétát (7.b) - is meghívták a szervezők.

2012. Március 28. 12:00, szerda |

Gyerekesély: fiúk küzdelmes focitornája és jó kis sorversenye

Fiúk voltak a főszereplői a sásdi kistérség gyerekesély programja legutóbbi vásárosdombói sportnapjainak. Előbb harmadikosok és negyedikesek focicsapatai mérkőztek meg, majd alsósok és felsősök sorversenyeztek egy jót.

2012. Március 27. 21:45, kedd |

„Vezetni biztonsággal” - játék a szitukkal, harmadik forduló

Harmadik fordulójához érkezett a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány „Vezetni biztonsággal” című ötfordulós vetélkedősorozata.

2012. Március 27. 15:45, kedd |

Gondolatok a Rakonczay-teljesítmények margójára

Az óceánátevező Rakonczay házaspár decemberi dombóvári előadásának házigazdája fogalmazott meg gondolatokat, melyeket a pár férfi tagjának nemrég teljesített kenus óceánátkelése apropóján osztunk meg olvasóinkkal.

2012. Március 27. 12:00, kedd |

Új közösségi tér a döbröközi művelődési ház helyén

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított és integrált közösségi szolgáltató térré (IKSZT) átalakított döbröközi művelődési házat. Az önkormányzati beruházást európai uniós pályázati támogatás tette lehetővé.

2012. Március 26. 20:50, hétfő |

Szorgos kezek munkája nyomán szépült Mindszentgodisa

Legalább százhetvenen dolgoztak azért március 24-én, hogy tiszta és rendezett legyen a Sásd közeli község gyümölcsényi, godisai és felsőmindszenti falurésze. Az önkéntesek a helyi „Iskola-háló” projekthez csatlakoztak.

2012. Március 26. 13:30, hétfő |

Kötelezők játékosan: „A nagyvilág rókaszemmel”

Az olvasóvá és aktív könyvtárhasználóvá nevelést célozza a Sásdi ÁMK iskolai könyvtárának kezdeményezése. Kötelező olvasmányokat mutatnak be alsósoknak, majd miután elolvasták, játékos vetélkedőkön mérik le ismereteiket.

2012. Március 25. 23:57, vasárnap |

Regionális bajnokság: második lett a Kosársuli

A Pécsi VSI „A” mögött a második helyen zárta a Dombóvári Kosárlabdasuli U18-as csapata a négy gárda küzdelmével zajló regionális bajnokságot, miután mindkét március 25-i meccsét simán hozta hazai pályán.

2012. Március 25. 21:00, vasárnap |

Megyei Zrínyi-csapatverseny: így szerepeltek a dombóváriak

A Belvárosinak egy második, a Gárdonyinak pedig egy harmadik hely jutott a Zrínyi Ilona matekverseny Tolna megyei csapatfordulójában. A József Attila és az Illyés egy-egy gárdája végzett közel a dobogóhoz.