Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek | Helyi

2012. Február 14. 07:00, kedd |

Szerelmes madarak: rajzpályázat indul gyerekeknek

Óvodásoknak, alsósoknak és felsősöknek hirdet gyermekrajzpályázatot Szerelmes madarak címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Valentin-naphoz kapcsolódva.

2012. Február 13. 21:30, hétfő |

Befagyott a Kapos, már régen lehetett így látni

Manapság ritka látványt örökített meg Tilinger Sándor ma délelőtt, a befagyott Kapos-folyót. Kaposula felé teljesen befagyott a folyó, de rámenni azért nem tanácsos, mivel néhány helyen nem megbízható a jégpáncél.

2012. Február 13. 15:00, hétfő |

A gondatlan orvosok nyártól fizethetnek a kórházaknak

A betegnek a kórház, a kórháznak viszont a vétkes orvos fizethet kártérítést ez év közepétől az elvesztett műhibaperek miatt a munka törvénykönyve júliusban hatályba lépő módosítása szerint.

2012. Február 13. 10:00, hétfő |

Az autósokat ezentúl jobban tájékoztatja a hatóság

Szabó Máté ombudsman kezdeményezésére a közlekedési hatóság megfelelő tájékoztatással segíti a környezetvédelmi matricák kiadása terén kialakult, sajtóhírek szerint 200 ezer autóst érintő káosz megszüntetését.

2012. Február 12. 14:30, vasárnap |

A HS7 kétötöde tartott rendhagyó énekórát Sásdon

Szűcs Krisztián és Ábrahám Zsolt, a Heaven Street Seven alterrock-zenekar tagjai voltak a vendégei a „Fontos pont a Hegyhát ifjúsági életében” projekt legutóbbi rendhagyó énekórájának.

2012. Február 12. 09:30, vasárnap |

Szenes Hanna emlékét nem felejtik Dombóváron!

A Népszabadság 2012. február 4-i számának Hétvége mellékletében Heimer György tollából egy emlék(eztet)ő cikk hívja fel a figyelmet az egyik jeles, magyar származású zsidó női mártír életére és tevékenységére.

2012. Február 11. 18:00, szombat |

Háromszáznál is több vízóra fagyott el a régióban

Több mint háromszáz vízmérő fagyott el a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása miatt. A cseréről a tulajdonosoknak a saját költségükre kell gondoskodniuk.

2012. Február 11. 15:00, szombat |

Új helyen a Kormányhivatal több helyi kirendeltsége

Új helyre költözött a Tolna Megyei Kormányhivatal több szakigazgatási szervének helyi kirendeltsége Dombóváron, Tamásiban, Bonyhádon és Pakson. Három dombóvári a Földhivatal épületében érhető el ezentúl.

2012. Február 11. 07:58, szombat |

Jó ötlet a Balaton, ha nem így akar szórakozni az ember

A Balatonon kialakult 15-23 centiméter vastag jég a parti sávban már alkalmas a sportolásra. Egyre több helyen ingyenes jégpályákat és a hétvégén különleges téli programokat kínál a „magyar tenger”.

2012. Február 10. 20:00, péntek |

Napok óta nincs kapcsolat Rakonczay Gáborral

Feleségének napok óta nem sikerült kapcsolatot teremtenie a decemberben Dombóváron vendégeskedett Rakonczay Gáborral, aki a világon elsőként és egyedül kíván átkelni kenuval az Atlanti-óceánon.

2012. Február 10. 19:15, péntek |

Az egykori megye valamennyi templomos helye egy kötetben

K. Németh András régész A középkori Tolna megye templomai címen megjelent könyvének méltatására jöttek össze a Dombóvári Helytörténeti Múzeumban február 9-én a helyi és a környékbeli lokálpatrióták.

2012. Február 10. 12:00, péntek |

Pécs és tizenhat másik város levegője számít veszélyesnek

Tizenhét város levegőjét minősítette veszélyesnek a friss mérési adatok alapján az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI). A fővárosban továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata.