Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2019. Május 15. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Huszonharmadszor túráztak Kovács Béla emlékére

Huszonharmadszor túráztak Kovács Béla emlékére

Embert próbáló feladatra vállalkoztak azok, akik elfogadták a Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület invitálását a május 4-én huszonharmadszor lebonyolított Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúrára.

A szabadidejében a természetjárást egyedül és diákjaival együtt is szívesen űző testnevelő tanár 1994-ben 37 évesen váratlanul meghalt. Ekkor munkahelye - a Gárdonyi Géza Általános Iskola - tantestülete úgy döntött, hogy a tiszteletére gyalogtúrát szervez Pécs és Dombóvár között. Az első sikeres közösségi rendezvényt számos követte, miközben az oktatási intézmény egyházi fenntartásba került és a neve Szent Orsolya Iskolaközpontra változott. Ez azonban semmit sem változtatott az évenkénti nagy érdeklődéssel kísért programon, számos alkalommal fordult elő az, hogy többszázan indultak el a Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúrán.

A szervezést a pedagógusoktól 2014-ben a Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület vette át, mely idén is a jól megszokott starthelyre - a misinatetői tv-toronyhoz - várta az indulókat. Onnan rajtolt el az 50 fős mezőny, melynek tagjai a sípályán való leereszkedést követően nekivágtak a 42 kilométeres távnak. Útjuk dombokon, völgyeken, vízpartokon, erdőkön, ligeteken, réteken, mezőkön át ösvényeken és földesutakon vezetett. A gyaloglás nehézségét ezúttal az adta, hogy a túra napja előtti éjszakán kiadós eső hullott, mely alaposan feláztatta a talajt, így sok helyen sárban csúszkálva kellett haladniuk a résztvevőknek.

Közülük voltak olyanok, akik 12 kilométert tettek meg Sikondáig. Akadtak, akik 18 kilométer után Mecsekpölöskén fejezték be a túrázást. Mások 31 kilométer teljesítését követően Vásárosdombónál „szálltak ki”. A többség azonban „elcsigázottan” ugyan, de az élménytől remek hangulatba kerülve beért a dombóvári Gesztenye Sörözőben kijelölt célba.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 07:00, szombat | Helyi

Vasutasok ünnepeltek

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is Dombóvár volt a helyszíne a Dél-Dunántúli Regionális Vasutasnapnak, amit a MÁV Zrt. a cégcsoporthoz tartozó vállalatok dolgozói és családtagjaik számára tartott július 13-án.

2019. Július 19. 11:00, péntek | Helyi

Erdélybe látogatott a Kapos Kórus

Története során immár ötödik alkalommal utazott Erdélybe június végén a Kapos Kórus.

2019. Július 19. 07:00, péntek | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.

2019. Július 18. 14:40, csütörtök | Helyi

Kéttusában kiválóan teljesítettek a tehetséges fiatalok

Az úszásból és futásból álló sportág 2019. évi Országos Egyéni- és Csapatbajnokságát Székesfehérváron július 13-én rendezték meg,