Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 30. 07:30, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu

Illangó lányok a vizek mellől

Illangó lányok a vizek mellől

Utolsó állomásához érkezik december 2-án a Folkbeats népzenei és világzenei tehetségkutató verseny szervezői által indított lemezbemutató koncertsorozat az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

Ezúttal a Drum And Folk és az Illangó debütáló albumait ismerheti meg a nagyérdemű.

A 2010-ben, Kecskeméten alakult Drum And Folk kísérletezik, és ismeretlen vizekre merészkedik, hogy felfedezzen egy új világot. Az érdekes zenei kísérlet egy dinamikus, ötletes, szórakoztató világzene egy gyönyörű hangú énekesnővel fölturbózva.

A muzsikusok célja, hogy közelebb hozzák a népzenét a fiatal generációhoz, ezért az autentikus magyar dallamokat modern világzenei köntösbe öltöztetve, a zenei műfajok sokszínű keverékét hozták létre. A dalokban, felcsendülnek a reggae, drum and bass, funky, rock, jazz és blues-os elemek is.

Az Illangó nem más, mint három magyar lány a Duna, a Tisza és a Balaton mellől, akik nem csak horgászni tudnak. Az énekesnők külön-külön is több népzenei versenyen szerepeltek sikerrel, és válogatáslemezeken is hallhatók.

Együttesüket a barátság és a közös érdeklődés hozta össze, 2008 tavaszán alakultak. Elsősorban a vokális magyar népzenéből merítenek, de szívesen válogatnak különböző nemzetek, nemzetiségek (például ruszin, szlovák, lengyel) népdalanyagából is. A vidám, vicces, néha szomorú népdalok elementáris erővel, hitelesen és mély átérzéssel szólalnak meg előadásukban. Debütáló lemezükön hegedű, brácsa, bőgő és cimbalom is kíséri őket.

A lányok szeretnék a népzenét közelebb vinni az emberekhez, bebizonyítva, hogy az egy közös nyelv, és mindenki számára elérhető érték, a mindennapjainkban is éltethető kincs. Fiatalok, szépek, okosak, tehetségesek, szerények, fontos számukra az autentikus népzene minél szélesebb körű megismertetése, s a kisugárzásukat sem kölcsönbe kapták.

A 7 órától induló lemezbemutató koncertek vendége Pál István 'Szalonna' és a Ba-Ra-Ka zenekar. További hír, hogy megjelent a teljes Folkbeats népzenei és világzenei albumsorozat, amely a helyszínen megvásárolható.

Címkék: Folkbeats

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.