Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 13. 10:18, hétfő | Helyi
Forrás: Kardos Attila

Indiáról szólt az idei Maratoni Mindentudó Vásárosdombón

Indiáról szólt az idei Maratoni Mindentudó Vásárosdombón

Tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Maratoni Mindentudó elnevezésű egész napos vetélkedő a Baranya és Tolna megye határán fekvő település iskolájában.

A Vásárosdombói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola már hagyományosnak mondható nagyszabású rendezvényének az idei évben India volt a témája.

A 8 általános iskolából érkező, felső tagozatos diákokból álló csapatok a misztikus ország történelmével, kultúrájával, gasztronómiájával, képzőművészetével, egyéb szokásaival kapcsolatos feladatok során mérték össze tudásukat a reggeltől estig tartó maratoni versenyen. A programsorozat az iskola auláján kívül az intézmény udvarán és a település több pontján is zajlott. A tárgyi tudás mellett a különféle készségeket, képességeket is próbára tevő érdekes, izgalmas feladatok nagy csatára késztették a résztvevőket.
A házigazdák mellett a dombóvári Szent Orsolya Iskola és József Attila ÁMK, továbbá a mágocsi, sásdi, szászvári, gödrei és egyházaskozári oktatási intézmények képviseltették magukat.
A nagy küzdelem végén a dombóvári Szent Orsolya Iskola diákjai örülhettek a legjobban. Az idei évben ők szerezték meg az első helyet, megelőzve a második helyezett Vásárosdombó, valamint a harmadik Mágocs csapatát.

A rendezvényt a résztvevők és kísérő tanáraik mellett jó néhány vendég megtisztelte jelenlétével és aktív részvételével. A somogyvámosi Krisna-völgyből érkező pedagógusok és gyermekek egy egész feladatblokk lebonyolítását vállalták magukra, akárcsak a Kaposvári Egyetem Pedagógia Karának oktatói és hallgatói. A kisvaszari Napovi óvodapedagógusai, valamint a helyi SZMK tagjai szintén rendkívül aktív szereplői voltak a programnak. Az egyetem tanárai a zsűriben is komoly munkát végeztek, melynek elnöki feladatát Dr. Karakán Béla, a Hegyháti Járási Hivatal vezetője látta el.
A rendezvény vendége volt továbbá Varga Anett, az Oktatási Hivatal munkatársa, Kalapáti Attila Ádám, a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatója, Illés Tiborné a tankerületi központ gazdasági vezetője, a rendezvény fő támogatójának, a Hungária Takaréknak dombóvári és sásdi fiókvezetői, valamint a komlói Fekete Láng táncegyüttesnek tagjai, akik egy fergeteges műsorral örvendeztették meg a jelenlévőket.

A rendezvény szervezői ezúton is köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta a Maratoni Mindentudó sikeres lebonyolítását, egyben ígérik, hogy jövőre egy újabb, nagyon érdekes és komoly újdonságokat is magában rejtő vetélkedővel várják a résztvevőket.

Kardos Attila

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.