Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Június 07. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Műholdas szélessávú internet-szolgáltatást indított a BTel

Műholdas szélessávú internet-szolgáltatást indított a BTel

Elindította műholdas szélessávú szolgáltatását a Business Telecom Nyrt. A cég stratégiai partnere az RG NetWorks.

A BTel ezzel az egyetlen olyan vállalkozás, amely az ország teljes területén biztosít szélessávú internet-elérést.

A Business Telecom és az RG NetWorks, a Magyar Innovációs TechShow 2012 rendezvény keretében írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében a hazai szolgáltató Magyarország teljes területén elérhető műholdas szélessávú internet-szolgáltatást kínál lakossági és vállalati ügyfeleknek. Lakossági előfizetők számára ez a szolgáltatás kizárólag a BTelnél elérhető. A megállapodás hátterét az RG NetWorks Kft. és az EUTELSAT műholdas szolgáltató leányvállalata, a Skylogic között létrejött megállapodás biztosítja.

„A műholdas internetkapcsolat nem új találmány, de korábban egyértelműen az egyedi és megfizethetetlen kategóriába tartozott. A BTel számára fontos érv volt az is, hogy új, hiánypótló szolgáltatással szélesítheti tovább a kínálatát” – mutat rá Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója.

„Ez a termék az első és egyetlen, a szélessávú internetkapcsolatot igénylő hazai lakossági előfizetők számára kidolgozott konstrukció. Működéséhez nem kell más, mint elektromos áram; ezzel az ország területén bárhová, az előfizető otthonába vagy bármilyen külső helyszínre szinte percek alatt kitelepíthető” - tette hozzá az ügyvezető.

A rendszer kapacitása mintegy százezer ügyfél kiszolgálását teszi lehetővé. Hazánkban mintegy 2000 olyan terület van, melyek szélessávú internet-elérési kiépítése eddig nem valósult meg. Az új szolgáltatással az országos lefedettség révén azonban lehetőség nyílik a szélessávú internet-elérés szempontjából máig létező fehér foltok felszámolására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára